Wisseling in de raad en debat over parkeren

west betuwe • De raadsvergadering van dinsdag 30 mei leek er eentje met een korte agenda. Toch bleek het bestemmingsplan over het gemeentehuis in Asperen reden voor een rommelig debat. 

Het bestemmingsplan over het voormalig gemeentehuis en witte villa stond als bespreekpunt op de agenda. De nadruk lag op enkele vragen die er waren omtrent de toebedeelde parkeerplekken. Bij het ene gebouw was wel een uitgebreide berekening gemaakt en bij het andere niet. Reden voor enkele partijen waaronder ChristenUnie om nog enkele vragen te stellen aan de wethouder, waaronder: "Voldoen we wel aan de norm die we zelf hebben vastgesteld?" Wethouder Jacoline Hartman reageerde, liet de vergadering schorsen maar kwam niet met het gewenste antwoord. Het leek vooral om de druk op parkeerplaatsen in combinatie met de omliggende woonwijk te gaan. "Maar toen het een gemeentehuis was werd er toch ook volop geparkeerd", probeerde een ander raadslid. Het debat dat toch nog even duurde bloedde vervolgens langzaam dood, het plan werd goedgekeurd. "We moeten er nog maar eens op terugkomen", klonk na afloop net als bij veel andere dossiers. 

Afscheid

De vergadering werd afgesloten met het afscheid van Jur van der Lecq en de beëdiging van Renske de Zwart. De voorgenomen, door de verhuizing van Van Der Lecq naar Amsterdam vervroegde wissel bij GroenLinks moest formeel worden afgehandeld. De afzwaaiende politicus had in zijn toespraak nog enkele wijze woorden en hield een pleidooi om je als politicus kwetsbaar op te stellen.
"Onfeilbare politici bestaan niet, je moet schuld kunnen dragen. Je moet kunnen verbinden en er is geen ruimte voor ego's.

Jeroen Wijngaard