• Sil van Putten viert zijn gelijkmaker.
• Sil van Putten viert zijn gelijkmaker. Foto: Jeroen de Bruin

LRC Leerdam houdt kans op promotie

Leerdam • LRC Leerdam maakt nog altijd aanspraak op promotie naar de vierde divisie. De Leerdammers wonnen met 3-1 van De Zuidvogels, nadat men ruim een uur met een man meer speelde.

LRC begon niet eens slecht aan het duel, maar keek na zes minuten al wel tegen een achterstand aan toen LRC-keeper Levi ’t Lam werd verrast met een schot van buiten de zestien.

LRC pakte de draad echter snel weer op en drong flink aan, maar na een klein half uur spelen vond hét sleutelmoment van de wedstrijd plaats. De Huizense verdediger Richard Gooijer kon vertrekken met zijn tweede gele prent.

LRC kwam na rust sterk uit de kleedkamer en ging op zoek naar de gelijkmaker. Na 69 minuten spelen was daar dan toch de bevrijdende en verdiende 1-1. Sil van Putten brak door het middenveld heen en schoof de bal beheerst binnen. Na 78 minuten viel de 2-1 toen Timo Lutters de bal op aangeven van Axel van Kordelaar binnen tikte.

In de blessuretijd probeerde Zuigvogels het nog een keer. Bij een hoekschop hoopte Zuidvogels-keeper Versteegt op een heldenrol door mee naar voren te gaan, maar daarvoor kregen hij en zijn ploeg de rekening gepresenteerd. LRC verdedigde uit en de sterk ingevallen Bart Barendregt kon de bal in een lege goal schuiven.

LRC speelt in de volgende ronde thuis tegen ASV Dronten.