Heukelum ronde verder na penalty's

DINTELOORD • Heukelum maakt nog altijd kans om tweedeklasser te blijven. Op bezoek bij Prinsenland stond er na 120 minuten een stand van 2-2 op het scorebord, waarna Heukelum de strafschoppen beter nam.

Heukelum ging met een comfortabele 0-2 voorsprong rusten. Benjamin Meijdam benutte een penalty nadat Tim Schwebke was gevloerd en Ricardo Papilaja verdubbelde die voorsprong.

Heukelum-trainer Jerome Ceton: "In de eerste helft waren we zakelijk. We lieten hen aan de bal en ze waren wel gevaarlijk, maar bij ons stond het verdedigend erg goed. Na de rust kwam Prinsenland met twee goals terug in de wedstrijd. Daarna was het nog billenknijpen, maar ons centrale duo (Yoerik van ‘t Pad en Joey Oudshoorn) en doelman Max Borowski hielden ons op de been."

Eenmaal in de verlenging bleef het overleven voor Heukelum, tot aan het eind van de eerste helft de vlam in de pan sloeg. Heukelum-speler Emre Gulpinar kreeg het aan de stok met een tegenstander, waarna die laatste hem bij de keel greep. Gulpinar kreeg geel, terwijl zijn opponent er met rood vanaf moest.  Na tien minuten afkoelen kon het duel weer worden hervat. Gescoord werd er niet meer.
"Ik was er niet ongelukkig mee dat het uitdraaide op penalty's, omdat ik weet dat wij een aantal ‘zekerheidjes' hebben", aldus Ceton." Bij Heukelum benutte alleen Milan van de Werken zijn strafschop niet. Benjamin Meijdam, Tim Schwebke, Joey Oudshoorn en Ricardo Papilaja waren wel trefzeker.