• Lars Tertoolen en Sam Sijbesma botsten tegen elkaar en moesten beiden het veld verlaten. Foto: Nico van Ganzewinkel

Haaften degradeert naar de vierde klasse

EVERDINGEN • Everdingen won verdiend van Haaften. In de eerste helft was de thuisclub de bovenliggende partij en kwam op een 1-0 voorsprong. Na rust was Haaften beter en werd het gelijk. Hierna counterde Everstein naar een 3-1 overwinning.

De wedstrijd werd opgeschrikt door een flinke botsing tussen de Haaftense keeper Lars Tertoolen en verdediger Sam Sijbesma en werd voor tien minuten gestaakt. Beide bebloede spelers moesten met een hersenschudding en een hoofdwond naar het ziekenhuis.
Everstein begon sterk aan de wedstrijd en kwam al na zes minuten op voorsprong door een doelpunt van Wessel Bergshoeff. De eerste grote kans van Haaften was pas na een half uur. Sam Onink soleerde langs de Eversteinse verdediging en diens voorzet werd op een haar na gemist. Ook hierna bestookte Everstein het Haaftense doel en was het wachten op de 2-0. Die leek er te komen toen Tertoolen en Sijbersma tegen elkaar botsten en de thuisploeg scoorde. Scheidsrechter IJzerman had al gefloten en nam geen risico door de wedstrijd tien minuten te staken.

Haaften hervatte de wedstrijd met verdediger Noah Nijland en keeper Rens van Velzen, die niet op het wedstrijdformulier stond en vanaf het terras het duel volgde. SC Everstein ging akkoord met zijn invallen. Van Velzen moest meteen aan de bak. Met twee fabuleuze reddingen hield hij zijn doel schoon. Na rust was er een heel ander beeld. Haaften kwam steeds beter in de wedstrijd. In de 64ste minuut was het raak. Een bekeken vrije trap van Johnnie Noorthoek verdween in de linkerhoek. Haaften rook bloed en ging op jacht naar een doelpunt. Thijmen Gerringa was er het dichtst bij, maar na een mooie actie vergat hij te scoren.
Aan de andere kant was Everstein wel effectief. Uit een counter zette Robbie de Roos zijn ploeg op voorsprong. Haaften probeerde nog de gelijkmaker te forceren, maar verder dan een kans van Gerringa kwamen ze niet. Vlak voor tijd maakte De Roos de verlossende 3-1. Haaften degradeert hierdoor naar de vierde klasse, terwijl Everstein mag nog hopen op handhaving in de derde klasse en komende zaterdag speelt tegen BZC'14.
Haaften-aanvoerder Danny Verwolf baalde enorm, maar vond het een verdiende overwinning van Everstein. "De eerste helft waren zij veel beter. Na rust hebben we het omgezet en zijn we met drie man voorin gaan voetballen. Dat ging veel beter.” Trainer Eelke Oomkes was het eens met zijn aanvoerder. "De tweede helft hadden we de wedstrijd onder controle en had ik het gevoel dat we de wedstrijd konden winnen.”