Expositie Stroomhuis

neerijnen • Van 1 juni tot 2 juli zal er weer een expositie te zien zijn in het Stroomhuis Neerijnen. De exposanten zijn Annelieke en Karel Loman en Bert Denneman.

Annelieke Loman is opgeleid als lerares basisonderwijs. Kunst heeft altijd haar belangstelling gehad. Zij schildert en tekent al van jongs af aan en heeft zichzelf het schilderen geleerd. Vooral kleur vindt zij belangrijk in een schilderij.  In de tijd dat zij werkzaam was in het onderwijs heeft zij jaren nauwelijks meer geschilderd. Zij kreeg kinderen en toen deze groter waren, kreeg zij weer ruimte om te schilderen. Zij maakt kleurrijke schilderijen, figuratief en abstract en schildert met acryl op waterbasis. Het schilderen en tekenen ziet zij als haar bestemming.

Karel Loman uit Ede is een professioneel werkend schilder die geïnspireerd wordt door de grote kunstenaars rondom de 19e en 20e eeuwwisseling, zoals Van Gogh, Matisse en Cézanne. “Ook de quasi nonchalante penseelvoering van Loman lijkt op de stijl van Matisse”, vindt Martin Pieterse, kunst recensent van De Gelderlander. De kleurrijke landschappen spreken aan door hun eenvoud. Loman schept een beeld dat zweeft tussen het figuratieve en het abstracte. 

Bert Denneman exposeert samen met Karel en Annelieke Loman. Hij maakt figuratief werk in brons, steen en keramiek geïnspireerd op waarnemingen in de natuur. Sinds eind jaren '80 is Bert actief in de beeldende kunst. Na enkele jaren met verschillende disciplines te hebben geëxperimenteerd volgde hij begin jaren '90  keramieklessen bij de Utrechtse beeldhouwer /keramist Hans Kaptein. Het hakken in steen werd hem onderwezen door de Zimbabwaan Lasarus Gwasha. In de loop van de tijd is hij ook in brons gaan werken, momenteel zijn belangrijkste bezigheid.

Het Stroomhuis is geopend op donderdag en vrijdag van 13.30 tot 17.30 uur en zaterdag en zondag van 11.00 tot 17.00 uur. De expositie is toegankelijk voor mindervaliden.