• ASH- Groot Ammers (2-3).
• ASH- Groot Ammers (2-3). Foto: Geurt Mouthaan

Groot-Ammers kampioen na moeilijke middag in Hellouw

hellouw • Het werd een waar voetbalspektakel aan de Korfgraaf in Hellouw. De wedstrijd tussen gastheer ASH en Groot-Ammers werd aangekondigd als de ontknoping en dat werd het.

De bezoekers trokken uiteindelijk aan het langste eind. Nipt en vraag niet hoe. De 2-3 zege was net genoeg om naaste belager Unitas een puntje voor te blijven in de eindrangschikking. De thuisploeg kwam op haar beurt een paar puntjes te kort om deel te mogen nemen aan de nacompetitie.
“In de rust, toen we kansloos met 1-3 op achterstand stonden, heb ik mijn team eerst even tien seconden laten bijkomen. Ik heb ze gevraagd om dit mooie seizoen en de prima tweede seizoenshelft niet als een nachtkaars te laten uitgaan. Ze hebben goed geluisterd”, genoot een trotse ASH-trainer Gilberto Smit na afloop.

Want in de tweede helft na de snelle aansluittreffer van Danny Bijl, had op het uur diezelfde speler de 3-3 op de schoen. Een onterecht gegeven strafschop wist de ervaren aanvoerder niet te benutten. Bijl trapte de bal huizenhoog over. “We begonnen slecht, maar we hebben uiteindelijk onze huid toch duur kunnen verkopen. Jammer dat we ons na een super tweede seizoenshelft niet weten te plaatsen voor de nacompetitie. Extra zuur voor mij, die strafschop moet er natuurlijk gewoon in. Als aanvoerder heb ik mijn verantwoording genomen. Zonde, wat als die 3-3 er wel in had gegaan. Maar eigenlijk hebben we het een aantal weken geleden tegen Rhelico al verkloot.”

Groot-Ammers begon voortvarend. Na twee minuten kwam Ammers al op voorsprong. Op het kwartier zat de koploper, geholpen door de thuisploeg, op rozen. Een hoge voorzet bereikte niet de vrijstaande aanvallers, maar wel Peter van Herk. De ongelukkige rechtsback kopte de bal achter zijn doelman Arjan Klip; 0-2.

Het tempo zakte iets en dat gaf ASH de gelegenheid om bij te komen van de schrik. Met succes, want op het halfuur kopte Marijn Hak een vrije bal binnen. Groot-Ammers antwoordde direct en profiteerde van een grabbelende Klip en scoorde 1-3.

De thee in de Hellouwse kleedkamer deed wonderen. Bijl scoorde de 2-3 en had dus de 3-3 moeten maken. Groot-Ammers ging steeds meer achteruit lopen maar hield stand.

Na het laatste fluitsignaal was de ontlading groot. Groot-Ammers is na een jaar weer terug in de derde klasse. ASH likte zijn wonden en moest genoegen nemen met een keurige vijfde plaats op de ranglijst.