• Heukelum en Tricht spelen nacompetitie voor lijfsbehoud en promotie.
• Heukelum en Tricht spelen nacompetitie voor lijfsbehoud en promotie. Foto: Jeroen de Bruin

Zes clubs spelen de nacompetitie

west betuwe • WNC, Heukelum, Haaften en MVV’58 kunnen via de nacompetitie degradatie voorkomen. Tricht en Herovina gaan voor promotie naar respectievelijk eerste en derde klasse.

WNC

WNC debuteerde dit seizoen in de vierde divisie. Ze begonnen sterk aan de competitie en streden voor de bovenste plaatsen, maar na de winterstop kwam de klad erin en wonnen ze nog maar twee wedstrijden. De Waardenburgers eindigden op een veertiende plek en moeten nacompetitie spelen voor lijfsbehoud.
WNC is de eerste ronde vrij en moet zaterdag naar Delft. Daar is Wippolder de eerste tegenstander. Wippolder plaatste zich zaterdag door kampioen DSO met 4-1 af te troeven. Hierdoor wonnen ze de derde periode en eindigden als tweede in de eerste klasse. De Delftenaren zijn vorig seizoen kampioen geworden van de tweede klasse zondag en maakte dat jaar de overstap naar de zaterdag.

Tricht

Tweedeklasser Tricht plaatste zich zaterdag met een 1-1 gelijkspel tegen runner-up GJS voor de nacompetitie voor promotie naar de eerste klasse. De Groen-Witten presteren boven verwachting.
Voor de eerste wedstrijd in de nacompetitie moet Tricht naar de Zuid-Hollandse eilanden. Daar moeten ze aantreden tegen Zuidland. Deze club heeft de weg naar boven weer gevonden. Zuidland speelde in 2017 nog in de eerste klasse. In 2020 degradeerden ze naar de derde klasse waar ze vorig jaar uit promoveerden. Dit seizoen streed Zuidland samen met NSVV om het kampioenschap. Twee weken geleden won NSVV in een onderling treffen deze strijd. In een zinderende wedstrijd werd Zuidland met 2-1 verslagen.

Heukelum

Heukelum voldeed aan de verwachtingen dit seizoen in de tweede klasse. Volgens velen was nacompetitie om lijfsbehoud het hoogst haalbare. Voor de winterstop haalde de dorpsclub maar acht punten. De tweede helft van de competitie herstelde de club zich.
Heukelum is de eerste ronde vrij en speelt tegen de hoogst geëindigde periodekampioen van de derde klasse B. Het is nog niet duidelijk wie dat is. Dat wordt dinsdagavond beslist. Omdat Halsteren een niet speelgerechtigde speler had opgesteld, moesten enkele wedstrijden worden overgespeeld. Prinsenland, De Jonge Spartaan en MOC’17 zijn de mogelijke tegenstanders en bepalen dinsdagavond wie er kampioen wordt en wie tweede.

Haaften

Haaften eindigde in de derde klasse E uiteindelijk op een elfde plek in de ranglijst. Door de 3-1 nederlaag tegen GDC wisselde Haaften stuivertje met MVV’58, dat gelijk speelde en een plaatsje steeg.
Hierdoor moet Haaften zaterdag in de eerste ronde al aan de bak voor de uitwedstrijd tegen Everstein. De ploeg uit Everdingen eindigde elfde in de derde klasse D en ontsloeg vanwege de slechte resultaten hoofdtrainer Remco Versteeg. Robin Berendsen nam het roer over. Berendsen was jarenlang trainer van competitiegenoot MVV’58.

MVV’58

Door het gelijkspel tegen GVV’63 steeg MVV’58 naar een tiende plaats. Hierdoor is MVV'58 de eerste ronde vrij. MVV’58 lijkt de weg naar boven te hebben gevonden. De laatste drie wedstrijd werd er niet verloren.
In de tweede ronde is Ameide volgende week de tegenstander. Ameide eindigde op de tiende plek in de derde klasse D en is al jaren een stabiele derdeklasser. Door de versterkte degradatieregeling moeten de ‘Blieken’ vrezen voor degradatie.

Herovina

In de vierde klasse F plaatste Herovina zich voor de nacompetitie ternauwernood. De ploeg uit Herwijnen verloor de laatste wedstrijd van Asperen. Omdat ook concurrent ASH van de kampioen Groot-Ammers verloor, mag Herovina nog dromen van promotie naar de derde klasse.
Aanstaande zaterdag moeten ze naar Tilburg voor de wedstrijd tegen Merlijn. Deze studentenclub degradeerde vorig seizoen uit de derde klasse. Merlijn begon stroef aan de competitie. Na de winterstop verloren ze alleen de laatste wedstrijd tegen Well.