• Beeldvormende avond over woningbouw in West Betuwe.
• Beeldvormende avond over woningbouw in West Betuwe. Foto: J.Wijngaard

CDA West Betuwe stelt vragen over woningbouw in Deil

Nieuws

DEIL • Naar de mening van het CDA maken alle fracties in de gemeente West Betuwe zich bezorgd over de snelheid en het aantal nieuwbouwwoningen die beschikbaar komen binnen de gemeente West Betuwe.

De fractie vraagt zich af of de gemeente wel voldoet aan de afspraken die zijn gemaakt in het kader van de gesloten Woondeal Rivierenland. En of er goed invulling wordt geven aan de vraag van de inwoners.

Onverklaarbare barrières

Ad van Krieken: “Op verzoek van de gemeenteraad hebben we onlangs een beeldvormende bijeenkomst gehad, waarbij de harde en zachte plannen besproken zijn: versnellen is zorgen dat zacht hard wordt en dat hard een sleutel voor een woningzoekende wordt. In 2022 zijn slechts 183 woningen gebouwd er zitten er nog 2500 in de pijpleiding. In dit tempo doen we er dan ongeveer 15 jaar over. Dat kan nooit de bedoeling van onze minister Hugo de Jonge zijn. Zo voldoen wij nooit aan de afspraken. Bij het CDA is de indruk gewekt dat de organisatie welwillend is, maar lopen tegen barrières op die voor ons als CDA onverklaarbaar zijn.”

Woningbouw Deil

De CDA fractie heeft kennis genomen van de wens tot nieuwbouwwoningen in o.a. Deil en de door het college van de gemeente West Betuwe opgezette kansenkaart in deze. Namens de CDA-fractie van de gemeente West Betuwe hebben zij de volgende vragen gesteld over woningbouw in Deil en dit dan specifiek gekoppeld aan de door de gemeente West Betuwe op te zetten kansenkaart: 

Vragen aan het college

Kan het college een tijdspad geven met betrekking tot de gewenste ontwikkeling van woningbouw in Deil? Hoe gaat het college om met voorstellen welke weinig reëel zijn? We missen het gevoel van urgentie bij het college. Is het mogelijk hier iets in te wijzigen? Wanneer krijgen de inwoners van Deil een terugkoppeling op de door hun ingevulde enquête? Wij hebben vernomen dat er nu diverse klankbordgroepen actief zijn om zich te beraden over deze enquête en de hieruit te destilleren kansenkaart. Zijn de klankbordgroepen een afspiegeling van de inwoners van Deil?

De fractie van het CDA heeft het College verzocht binnen veertien dagen met antwoorden te komen.