Derde titel in twee jaar voor Animo

geldermalsen • Korfbalvereniging Animo heeft geschiedenis geschreven. De ploeg behaalde de derde titel in twee jaar tijd. Na het binnenslepen van het kampioenschap in de zaal is nu ook het veld verovert.

Zaterdag werd De Vinken met 18-14 verslagen en kon op eigen veld het binnenhalen van de titel worden gevierd. Het succesverhaal valt samen met de komt van trainer Niels Helmond. Vorig seizoen werd de ploeg tweede, ook dat werd toen gevierd als een kampioenschap. Blijkbaar kon er nog een schepje bovenop worden gedaan. 

In de rust stonden de korfballers uit Geldermalsen nog achter (5-6) en was het even onzeker of de titel gevierd kon worden. "Het kwam er i eerste instantie gewoon niet uit", zei trainer Helmond die aangaf dat het zeker niet de zenuwen waren. "Doelstelling behaald", analyseerde de trainer na afloop. Toch is het maar de vraag of er in Geldermalsen en omstreken op dit succes gerekend werd. Het team staat als een huis maar met iedere stap hoger moet ook het niveau mee groeien. Dat lijkt in ieder geval te lukken.

De zege werd alsnog binnengesleept, zodat de ploeg drie wedstrijden voor het einde al kampioen is. De eerste klasse wordt nu overgeslagen, de ploeg gaat voor volgend seizoen door naar de overgangsklasse. Dat is het derde niveau in Nederland. Een topprestatie voor de club die dit jaar ook een jubileum te vieren heeft. Om het 75-jarig bestaan te vieren zullen er komende zomer nog meer festiviteiten zijn rondom het sportcomplex.