• WNC - Achilles Veen (2-3).
• WNC - Achilles Veen (2-3). Foto: Ab Donker

WNC geeft het tegen Achilles Veen in de slotfase helemaal weg

waardenburg • WNC moet vrezen voor het spelen van de nacompetitie. De Waardenburgers gaven een 2-0 voorsprong weg. Uiteindelijk won Achilles Veen met 3-2 en speelde zich veilig, met zelfs nog een kansje op de derde periode.

Trainer Cor Prein baalde van de nederlaag. “Het is typerend voor dit seizoen. Veen heeft met uitzondering van de laatste twintig minuten niets te vertellen gehad. Wij maakten 2-0 en kort daarna maakten zij uit het niets de 2-1. We hadden het gewoon verdiend om de drie punten hier te houden.”
WNC begon inderdaad sterk aan de wedstrijd. De eerste tien minuten was het eenrichtingsverkeer richting het Veense doel. Na een kwartier kwam Achilles Veen wat uit zijn schulp. Toch kreeg de thuisclub na twintig minuten een grote kans om op voorsprong te komen. Na een combinatie over vele schijven was het uiteindelijk Kay van de Boogaard die voorlangs schoot.

Acht minuten later was Jesse Dibbets dicht bij een doelpunt toen hij een voorzet van Matthijs van Gessel miste. Maar in de 43e minuut was het toch raak. Een kopbal van Dibbets belandde via de Veense verdediger Daan Wensink in het doel. Ook in het eerste kwartier van de tweede helft was WNC oppermachtig. Gideon Emanuels en Mirel Ibrahimovic kregen grote mogelijkheden. Uiteindelijk was het Ibrahimovic die in de 55e minuut een voorzet van Joel Sanaky binnenschoot. Er leek geen vuiltje aan de lucht voor de thuisclub.

Maar geheel onverwacht maakte Achilles Veen 2-1. Een vrije trap werd door invaller Niek Wilborts in de kruising gekopt. Maar de Waardenburgers zaten niet bij de pakken neer en kregen nog enkele dotten van kansen. Onder andere Emanuels had zijn vizier niet scherp en schoot een aantal keren hoog over.

De gasten uit Veen werden steeds sterker. Kools pareerde op een geweldige wijze een schot van Jari Koenraat. Toch was hij kansloos toen Wilborts de corner binnenkopte en zijn tweede doelpunt maakte. Na de 2-2 waren de rollen omgedraaid. Het moegestreden WNC kwam er niet meer aan te pas. Veen rook bloed en ging op jacht naar de winnende goal. Ver in blessuretijd scoorde Tim van Broekhoven de verlossende 2-3.

Trainer Prein van WNC likte zijn wonden. "Het is heel zuur. De eerste helft zaten we er bovenop en ook aan het begin van de tweede helft waren we veel beter. Zij kwamen onverdiend op 1-2 en hierna was bij ons de koek op."