• Wilfred van Maaren van Herovina.
• Wilfred van Maaren van Herovina. Foto: Jeroen de Bruin

Nacompetitie lonkt voor Herovina

herwijnen • Herovina versloeg de afgelopen weken rode lantaarndrager Leerdam Sport met 10-0. Het stugge GVV kreeg zeven doelpunten om de oren. Door deze overwinningen is de kans groot dat Herovina zich plaatst voor de nacompetitie voor promotie naar de derde klasse. Dan moet de ploeg uit Herwijnen zaterdag wel een goed resultaat halen tegen Asperen. Hoogstwaarschijnlijk heeft Herovina dan aan een gelijkspel genoeg.

De 21-jarige Wilfred van Maaren scoorde maar liefst vijf keer de afgelopen twee wedstrijden. Hij is in maart weer begonnen met voetballen bij Herovina. Daarvoor tobde hij met blessures en was hij een half jaar voor studie in Curaçao. Van Maaren: “Ik ben aan mijn knieën geopereerd. Ik had last van Osteochondritis dissecans aan beide knieën. Dat is de moeilijke benaming voor stukje bot dat los zweeft in de knie. Het is gekomen doordat ik in mijn jeugd heel veel bezig was met voetbal.”

Hierdoor was Wilfred een jaartje uit de roulatie. Nadat hij was geopereerd en hersteld ging de hbo-student Commerciële Economie op studiereis naar Curaçao. Toen hij begin dit jaar terugkeerde in Nederland ging hij weer voetballen bij zijn club Herovina. Dat gaat verrassend goed. Hij scoorde sinds zijn rentree maar liefst negen keer. Van Maaren is tevreden over zijn ontwikkeling. “Mijn conditie gaat de goede kant op, maar ik zit nog niet aan de 100 procent. Ik heb in Curaçao niet veel aan sport gedaan. Terug in Nederland heb ik samen met mijn voetbalmaatje Marthijn Hobo veel gesport om weer fit te worden. Van mijn knieproblemen heb ik geen last meer.” Met Marthijn maakte Wilfred in zijn jeugd de overstap naar GJS. Hij werd gescout door Willem II. Daar heeft hij het niet gered. “Ik kreeg toen last van een groeispurt en had al knieklachten. Willem II zag wel talent in me, maar ze vonden het toch te risicovol om met mij door te gaan. Ze hebben me toen bij OJC Rosmalen gestald. Daar heb ik twee jaar gesukkeld met blessures.”

In 2021 keerde hij terug op het oude nest. Hij ging voortvarend van start. “Ik scoorde vorig seizoen in acht wedstrijden zes keer. Het is eigenlijk zonde dat ik toen moest worden geopereerd. Gelukkig heb ik dit jaar de draad weer opgepakt.”

De handige linksbuiten heeft het goed naar zijn zin bij zijn oude cluppie. “In potentie hebben we een heel goed elftal. Voorin staat het goed met Kevin Steenbruggen, Senna Zwamborn en ik. We mogen van geluk spreken met Marthijn Hobo en Jesse van Vliet op het middenveld. In onze competitie hebben we de meeste doelpunten gemaakt en scoorden we tegen de topploegen minimaal twee keer. Maar we hebben ook veel tegendoelpunten. Verdedigend staat het bij ons af en toe niet goed. Misschien zetten we te hoog druk. We moeten in ieder geval duidelijkere afspraken maken achterin.“

Van Maaren denkt dat Herovina wel de nacompetitie gaat halen. “Na de ruime overwinning tegen GVV moeten we zaterdag tegen Asperen. Die zijn de laatste tijd niet echt in vorm en laten geregeld punten liggen. Onze enige concurrent ASH moet tegen Groot-Ammers, die kampioen kunnen worden. Het wordt heel moeilijk voor ASH om te winnen.”
Wanneer Herovina de nacompetitie haalt, wordt hoogstwaarschijnlijk de Tilburgse studentenclub Merlijn de eerste tegenstander. Merlijn degradeerde vorig seizoen en staat nu derde in de vierde klasse F.
Mocht Herovina promoveren dan heeft de club volgens Van Maaren echt wel iets te zoeken in de derde klasse. “Voetballend komen we meer tot ons recht in de derde klasse omdat we veel technische spelers hebben die zeker mee kunnen in deze klasse."
Wilfred speelt ook volgend seizoen bij Herovina en heeft het volste vertrouwen in het volgend seizoen. "We hebben een jonge en talentvolle selectie. Alleen Kevin Steenbruggen is ouder. Kevin heeft aangegeven dat hij stopt, maar ik hoorde dat hij toch twijfelde. Ik zou het erg mooi vinden wanneer hij er een seizoen aan vastplakt. Verder komt er een nieuwe keeper bij en uit de jeugd komt hoogstwaarschijnlijk Mart van Sante bij de selectie.”