• Bert van den Brink speelt in Ophemert.
• Bert van den Brink speelt in Ophemert. Foto: Melle Meivogel

Jazz in de Muziekschelp Ophemert

ophemert • Op zaterdagmiddag 27 mei 2023 vind er een leuk jazzconcert plaats in de historische Muziekschelp in Ophemert. 

Het concert start om 15:00 uur en de muziek gaat door tot 17:30 uur. Bezoekers mogen zelf een kleedje of klapstoel meenemen en de toegang is gratis. De Muziekschelp staat midden in het dorp en is een karakteristiek monumentaal podium voor buitenkunst. De schelp is zo gebouwd dat de akoestiek voor het publiek zo goed mogelijk is. 

De jazzmuzikanten die in 2023 meespelen komen uitsluitend uit Ophemert zelf. Wereldvermaard jazzpianist en inwoner van Ophemert Bert van den Brink speelt met regelmaat op alle grote internationale jazzpodia met grote jazz giganten. Hij heeft talrijke jazzalbums uitgebracht en hij doceert al jaren op het conservatorium van Utrecht. 

Frank van de Woestijne is jazzdrummer uit Ophemert en speelt in diverse jazz formaties vaak samen met contrabassist Melvin Könings. Alain en Amber Pondman zijn ondernemers in Ophemert, bekend van hun bedrijf Volvo Lotte. Alain is ook een geweldige saxofonist en Amber een virtuoze zangeres, ze hebben elkaar ontmoet op het conservatorium van Zwolle. Tot slot speelt pianist Michiel van den Hout een breed scala aan verschillende jazz nummers.

Meer informatie: Melvin Könings, 06 4262 7976