• Muzikale duo Back in Time uit Tricht.
• Muzikale duo Back in Time uit Tricht. Foto: Aangeleverd

Finalist West Betuwe Lied: Back in Time uit Tricht

Nieuws

TRICHT • Corrie van Diggelen en Ben van den Bosch, beide woonachtig in Tricht, vormen sinds een aantal jaren het muzikale duo “Back in Time” en spelen op feestjes en partijen. Nu zijn ze ook finalist voor Het West Betuwe Lied.

‘Luidkeels meezingen’

“Afgelopen januari kwamen wij per toeval het bericht tegen van “Smobeo Stichting Muzikale Ontplooiing Beesd en Omstreken” in samenwerking met de gemeente “West Betuwe” voor een lancering van Het West Betuwe Lied. Met daarbij een oproep aan alle inwoners van West Betuwe dat je nog kon meedoen aan een compositie-wedstrijd. De opdracht was een eigen lied maken om de gemeente een muzikaal gezicht te  geven, in de vorm van een lied over ons thuis voelen in West Betuwe, dat door iedereen luidkeels meegezongen kan worden en onze West Betuwse muzikanten inspireert om het uit te voeren.”

Rijn en Moezel

“Wij dachten, we gaan het proberen en hebben als leidraad de gezellige liedjes uit Duitsland, over de Rijn en de Moezel genomen. Hier stromen tenslotte de Waal en de Linge. We denken dat we erin geslaagd zijn om aan de opdracht te voldoen door een lied te maken dat door iedereen meegezongen kan worden en wat veel kenmerken van de gemeente “West Betuwe” bevat.”

Finale en deelnemers

Op 18 juni aanstaande is de finale.  Verdere informatie volgt nog betreffende locatie en tijdstip. Alle liedjes van de 7 finalisten zijn te beluisteren op: www.hetwestbetuwslied.nl/deelnemers