Hein en Christien voor de kantine van de HartenHoeve met het 31-jarige paardje Joppe, waarmee alles ooit begon.
Hein en Christien voor de kantine van de HartenHoeve met het 31-jarige paardje Joppe, waarmee alles ooit begon. Foto: HartenHoeve

HartenHoeve woonzorg gaat over naar Mesazorg

Zakelijk

DEIL • Na 22 jaar de verantwoordelijkheid voor het wonen te hebben gedragen zullen Hein en Christien van Harten per 1 juli 2023 stoppen met de woonbegeleiding vanuit de HartenHoeve. De dagbesteding aan kinderen en volwassenen en alle manege- en BSO-activiteiten zullen gewoon doorgaan.

‘Persoonlijke aandacht en betrokkenheid’

Hein en Christien kijken terug op een mooie tijd van meeleven met kwetsbare mensen die hun weg in de maatschappij zochten en deze (terug) vonden binnen een beschermde vorm van wonen vanuit de HartenHoeve. “Persoonlijke aandacht en betrokkenheid waren voor ons en onze groep medewerkers van grote waarden”, vertelt bestuurder Christien van Harten. “We hebben lastige tijden meegemaakt, maar uiteindelijk heeft dat alleen maar verbeteringen gebracht.”

‘Plezier nooit verloren’

Hein en Christien hebben hun plezier in het werken met deze doelgroep nooit verloren. Van Harten: “De administratieve zaken er om heen, de negatieve mediageluiden, nieuwe regelgeving en soms een stroeve samenwerkingen met een bewindvoerdersbureau of andere instellingen leverde niet altijd werkplezier en een positieve bijdrage aan de zorg”. Het werken met bijzondere mensen aan een mooi plekje in de maatschappij en de groei in persoonlijke vaardigheden heeft wel altijd veel voldoening gegeven voor het echtpaar.

Nieuwe Stichting DrieslagZorg

Ook de eigen kinderen en het professionele team van medewerkers kunnen dit zo ervaren. Zij zullen met focus en visie doorgaan met de dagbesteding voor de volwassenen en de kinderen onder de nieuwe Stichting DrieslagZorg. Ook zullen zij voortgang geven aan alle manege- en BSO- activiteiten. Hierover is uitgebreid contact geweest met de Raad van Toezicht en adviseurs.

Mesazorg

De kleinschalige zorgorganisatie, Mesazorg, wil de woonbegeleiding van alle bewoners van de HartenHoeve overnemen en op dezelfde wijze voortzetten. Hein en Christien van Harten zijn hier erg blij mee. Van Harten: “Mesazorg heeft de professionele begeleiders en deskundigheid in huis om zorg te dragen voor de bewoners”. Mesazorg biedt de woonmedewerkers aan om onder dezelfde arbeidsvoorwaarden de contracten over te nemen. Daarmee wordt ingezet op zoveel mogelijk continuïteit voor de bewoners en op de borging van hun eigen veilige woonplek voor de toekomst.

‘Nog steeds gekke acties organiseren’

“Natuurlijk blijven wij nog in de buurt en voelen we ons verbonden met de bewoners. We hopen ze tegen te komen bij de dagbesteding vanuit DrieslagZorg op de HartenHoeve en zullen zeker nog leuke en gekke acties organiseren, gewoon omdat we het niet kunnen laten”, zegt Christien van Harten.