Terug naar WNC

WAARDENBURG/GORINCHEM • Maxim Kivaka Ndona keert volgend seizoen terug naar vierdedivisionist WNC. De sterke verdediger komt over van SVW. Maxim Kivaka NDona speelde eerder onder meer voor het Belgische KSK Weelde, Unitas en Sliedrecht.


Zesde nieuwkomer SVS’65

SPIJK/HAAFTEN • Het aantal nieuwkomers voor volgend seizoen bij zaterdagvierdeklasser SVS’65 staat inmiddels op zes. David Ruane (Haaften) maakt het halve dozijn vol. SVS’65 is waarschijnlijk de laatste halte voor de 33-jarige inwoner van Gorinchem in zijn voetballoopbaan. David Ruane speelde eerder voor GJS, Willem II, WNC, Nivo Sparta (waar hij samenspeelde met huidige SVS’ers Willem Looijen en Marvin Westerduin), SVW en Haaften. Ruane kan zowel in de verdediging als links op het middenveld uit de voeten.


Regiofinales Schoolvoetbal 

tricht • Woensdagmiddag 17 mei worden twee regiofinales schoolvoetbal gespeeld in Tricht. In de leeftijdsklasse groep 5-6 strijden de meisjes voor een plekje in de landelijke finale in Zeist, een van de deelnemende teams komt van de Meester Aafjesschool uit Meteren. In de leeftijdsklasse groep 7-8 strijden zowel de meisjes als de jongens voor een plekje in de landelijke finale. In deze leeftijdsklasse hoopt uit onze regio de Lokhorstschool uit Deil een ticket te scoren voor de finale. Programma begint om 13.30 uur en om 17.30 uur staat de prijsuitreiking gepland. 


Kampioenschap BMX in Tiel

tiel • Op zaterdag 27 en maandag 29 mei organiseert fietscrossvereniging TFCC de Weirijders het Nederlands Kampioenschap NFF. Rijders uit het hele land zullen op het Wielersportcentrum aan de Schaarsdijkweg vertegenwoordigd zijn. De verwachting is dat er zo'n 600 rijders deel zullen nemen. Zaterdag de 27e worden de kwalificatiewedstrijden gereden. Op 29 mei wordt er gestreden om de nationale titels in alle klassen.


BZS zoekt voetbalsters

beusichem • Voetbalvereniging BZS in Beusichem zoekt voetbalsters voor het team 'Meiden onder de 20' en voor het 'Damesteam'. Deze twee teams kunnen aanvulling gebruiken en zijn op zoek naar sportieve en gezellige voetbalsters. Beide teams trainen op dinsdag en donderdagavond vanaf 20.00. Zie ook de BZS website. Aanmelden mag via de mail vrouwen-meisjes.tc@vv-bzs.nl.


Onderwaterhockey

geldermalsen • Bij OSV Pirnaha, de duikvereniging uit Geldermalsen, wordt ook onderwaterhockey gespeeld. Hoe dat eraan toe gaat is mooi te zien in de filmpjes op TikTok die de spelers maken: @piranha.geldermalsen