Vuren - Haaften (2-2)
Vuren - Haaften (2-2) Foto: Jeroen de Bruin

Vuren en Haaften delen de punten in boeiend streekduel

vuren • Het reeds gedegradeerde Vuren heeft zaterdag thuis met 2-2-gelijkgespeeld tegen streekgenoot Haaften. Pas diep in de blessuretijd werd de eindstand van de wedstrijd bepaald. Een wedstrijd met twee gezichten, in de eerste helft waren wij de bovenliggende ploeg en in de tweede helft hadden zij de overhand. Daarom is een gelijkspel uiteindelijk een terechte weerspiegeling van het duel’’, aldus Vuren-trainer Rick Kolff.

"We hebben in de eerste helft te weinig gebracht om de wedstrijd te kunnen winnen en moeten echt naar onszelf kijken’’, blikte Haaften-trainer Eelke Oomkens terug. Aan het begin van de wedstrijd hadden de bezoekers kortstondig de overhand. Na een kwartier voetballen kwam de thuisploeg echter beter in de wedstrijd. "Na het eerste kwartier kregen wij eigenlijk tot het rustsignaal geen echte kansen meer, en dat deden we toch vooral zelf.’’

De ommekeer werd ingeluid door een kans van Ryan van Wijk voor Vuren in de vijftiende minuut. De thuisploeg was vervolgens tot het rustsignaal sterker dan Haaften en via een doelpunt van Michaël Tahamata werd het na een halfuur spelen ook 1-0 voor Vuren. "Daarna 'vergaten' wij onze voorsprong verder te vergroten, want we kregen nog een aantal kansen." Bij het rustsignaal stond het daarom ook nog altijd 1-0 in het voordeel van de thuisploeg.

Na de pauze nam Haaften het initiatief over van Vuren. "Ze gooiden meer power in de duels dan wij." Er waren een flink aantal kansen voor Haaften, dat onder andere twee keer de lat raakte. "Wij konden maar weinig aanvallen tegenoverstellen in de tweede helft van de wedstrijd om Haaften pijn te doen."

Uiteindelijk zorgde Thijmen Gerringa voor de verdiende gelijkmaker voor de bezoekers. Vlak voor tijd leek Haaften de wedstrijd te beslissen, in de 88ste minuut maakte Michel den Braber namelijk de 1-2. Kort daarop kreeg Kolff ook nog een tweede gele kaart waardoor de trainer van Vuren kon vertrekken. De thuisploeg gaf echter nog niet op en diep in blessuretijd kreeg Vuren toch nog een strafschop toegekend na een overtreding binnen het zestienmetergebied van de bezoekers. Brent Paul schoot deze penalty binnen waardoor de wedstrijd alsnog in een gelijkspel eindigde. Vuren is al gedegradeerd en volgende week speelt de formatie van Kolff uit tegen Dongen, dat momenteel achtste staat. Haaften staat door het gelijkspel tiende en ontvangt volgende week VV ONI, de huidige nummer zes, uit ‘s Gravenmoer.