Asperen verliest van titelkandidaat Groot-Ammers

asperen • Groot-Ammers heeft het behalen van de titel in 4E nog altijd in eigen hand. Concurrent Unitas had tot zaterdag twee punten voorsprong, maar kwam niet in actie. Door met 0-2 te winnen bij Asperen wipt Groot-Ammers weer over de Gorinchemmers heen en is men dus koploper. Op de overwinning viel niets af te dingen. Waar Asperen en Groot-Ammers in december nog volop aan elkaar gewaagd waren (1-1), was het krachtsverschil vandaag simpelweg te groot. De thuisploeg is na de winterstop ver teruggevallen en kon het vanmiddag geen moment echt spannend maken.

De basis voor de overwinning legden de bezoekers in de eerste twintig minuten. Na zeven minuten schoot Groot-Ammers een strafschop onberispelijk binnen, nadat Youssef Boudou even daarvoor aan de noodrem moest trekken. Tien minuten later zaten de bezoekers op rozen toen ze 0-2 scoorden.

In de tweede helft was het tempo uit de wedstrijd. De bezoekers leken het wel prima te vinden en de thuisploeg bleef te stroperig spelen om gevaarlijk te worden. In de slotfase redde keeper Dennis Rooijackers Asperen nog enkele keren en spatte er een kiezelharde vrije trap van Groot-Ammers uiteen op de lat boven hem. Invaller Jayden de Jongh was na een fraaie actie nog dicht bij een eretreffer voor de thuisploeg, maar de doelman redde bekwaam.