• Alegria tijdens een eerder optreden.
• Alegria tijdens een eerder optreden. Foto: Aangeleverd

Dubbelconcert Alegria en LingeVocaal

beesd • Op zaterdagavond 27 mei a.s. zingen Alegria (Rumpt) en LingeVocaal (Leerdam) in de Protestantse Kerk in Beesd een dubbelconcert onder leiding van Marilou Krouwel. 

Beide kamerkoren vormen op deze avond samen één koor en voeren met begeleiding van het Betuws Blaaskwintet prachtige werken uit. Daarnaast zingt het koor enkele a capella werken van Mendelssohn en Mozart en laat het Betuws Blaaskwintet zich horen in instrumentale werken.
Tijdens het concert klinken delen uit de mis in D van Antonin Dvorak.

Deze Tsjechische componist heeft mooie koormuziek geschreven die rijk is aan kleurrijke harmonieën. In deze bewerking voor koor en blaaskwintet is dat ook duidelijk te horen. Jacob de Haan schrijft veel muziek voor blaasorkesten en in het Sanctus, Benedictus en Agnus Dei dat tijdens dit concert wordt uitgevoerd, klinkt er een mooi samenspel tussen koor en ensemble in de aangename muziek van deze Nederlandse componist. 

Het concert vindt plaats op zaterdagavond 27 mei om 20.00 uur in de Protestantse Kerk, Voorstraat 92 in Beesd.Graag reserveren via secretaris@lingevocaal.nl. 

De toegangsprijs voor dit concert is € 10,00 (incl. consumptie), betalen aan de kerk (pinnen niet mogelijk).U bent van harte uitgenodigd, graag tot ziens in Beesd.