• Wethouder heropend Ruiterpad door Lingebos
• Wethouder heropend Ruiterpad door Lingebos Foto: Cees Hoogteyling

Ruiterpad Lingebos weer begaanbaar

Nieuws

VUREN • Woensdag werd het bijna vijf kilometer lange Ruiterpad in het Lingebos, na een grondige renovatie, weer in gebruik genomen.

Een aantal vrijwilligers hebben meegewerkt om het Ruiterpad weer veilig toegankelijk te maken. De ondergrond in het Lingebos is veenachtig en daardoor kan de grond snel verzakken. Er is een nieuwe laag zand opgebracht en de struiken zijn gesnoeid. Veiligheid voor p[aard en ruiter staan voorop. Wethouder Rutger van Stappershoef vond het een eer te zijn uitgenodigd om de officiële heropening te verrichten. Elyssa Henderson, boswachter bij Staatsbosbeheer, was blij dat het ruiterpad weer bruikbaar is. 

Elyssa: “Niet alleen door de leden van de vele maneges in de gemeente wordt van dit Ruiterpad gebruik gemaakt, ik merk dat er veel paardenliefhebbers uit andere plaatsen graag een ritje door dit mooie bos maken.”

Voor deze gelegenheid waren ook Eric Baars van boswachtbeheer en Lotte Rippen teamleider bij Staatsbosbeheer aanwezig om van dit feest getuige te zijn.

Wethouder Van Stappershoef: “Ik ben blij dat dit ruiterpad helemaal in ere is hersteld. We hebben een gemeente met een rijk verenigingsleven. Daar is de paardensport er een van. Veel maneges maakten in het verleden gebruik van dit pad. Dit project past helemaal in ons beleid van ‘sport, recreatie en toerisme’. We hebben nu met Staatsbosbeheer een duidelijke afspraak dat we de komende vijf jaar een bijdrage geven in het onderhoud van dit Ruiterpad. Ik ben blij de samenwerking is tussen Staatsbosbeheer en de vrijwilliger van de maneges. Samen moeten we deze route in stand houden.”

Eric Baars: “Fijn dat de gemeente dit ruiterpad, wat openbaar toegankelijk is, een warm hart toe draagt. Een eerdere afspraak met de gemeente was vorig jaar afgelopen. De hulp in het onderhoud van vrijwilligers blijft ook in de toekomst erg belangrijk. Alles heeft met geld te maken, de onderhoudskosten zijn aanzienlijk.” Voor ruiters die van deze geweldig mooie ruiterroute genieten en ook een financieel steentje willen bijdragen, is er aan het begin en einde van de route een bordje geplaatst met informatie over een financiële bijdrage.

Naast de ruiterpaden heeft West Betuwe een grote variatie aan wandel-, fiets-, kano- en luisterroutes op: www.beleefwestbetuwe.nl