• De Eritrese foodtruck van Selam en Yonas.
• De Eritrese foodtruck van Selam en Yonas. Foto: J.Wijngaard

Eritrese foodtruck van Selam en Yonas staat vanaf zaterdag in Geldermalsen

Zakelijk

GELDERMALSEN • Een droom komt uit voor Selam Defue en Yonas Sultan. Het Eritrese stel uit Meteren staat vanaf zaterdag met hun foodtruck op de parkeerplaats van Kringloopwinkel De Cirkel. 

“We vinden het nog erg spannend. Eigenlijk wilde we 6 mei voor de eerste keer met de foodtruck op pad maar de voorbereidingen duurde wat langer”, vertelt Selam. Alle producten worden bij hun thuis in Meteren vers bereid, volgens traditionele recepten. Specialiteit is de Ingera, een pannenkoek en nationaal gerecht in Eritrea en Ethiopië. Belangrijkste ingrediënt is de unieke graansoort die bekend staat als Teff en Sorghum. 

Negen jaar geleden kwam Yonas als vluchteling in Geldermalsen terecht, twee jaar later volgde Selam. Tweeënhalf jaar geleden kochten ze een huis in Meteren. “We houden van deze omgeving en zijn hier heel gelukkig. Yonas werkt als schadehersteller bij Jan van Mourik en Selam is werkcoach binnen het sociaal domein. “Naast onze fulltime baan zijn we graag bezig met het eten uit ons thuisland. Eerder kookten we voor zestig mensen in De Pluk en stonden we op de Kerstmarkt in Geldermalsen.


Bijschrift - Selam en Yonas in hun Eritrese Foodtruck.

De eerste menukaart bestaat uit zeven verschillende gerechten. “We maken het in eerste instantie niet te pittig voor onze klanten”, lacht Yonas. Van de zeven gerechten is er maar eentje met vlees, een gerecht met kip, de rest is vegetarisch. Veel groenten, traditionele kruiden en veel combinaties van smaken en ingrediënten.

Vanaf zaterdag 13 mei staat de Eritrese Foodtruck iedere zaterdag op de parkeerplaats van Kringloopwinkel De Cirkel tijdens de openingstijden tussen 09.30 en 17.00 uur. De parkeerplaats is ter hoogte van de Rijnstraat 51D in Geldermalsen.