Kurt Weill Trio

geldermalsen • Ode aan de Linge presenteert op zondag 28 mei, op Eerste Pinksterdag, om 15.00 uur een live concert door het Kurt Weill Trio in de Heemtuin in Geldermalsen.

Aanwezigen kunnen zich mee laten nemen met deze liederen uit begin van de vorige eeuw. ‘Erst kommt das Fressen, dann kommt die Moral’ is een tekst uit de Dreigroschenoper die Kurt Weill samen met Bertolt Brecht schreef. Geef ons eerst wat we nu willen, dan praten we verder. Het Kurt Weill Trio wil die honger stillen. 

Andrea van Beek studeerde viool aan het Arnhems Conservatorium en klassieke zang aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Ze zong in koren als Collegium Vocale Gent en (sinds 1999) in Cappella Amsterdam. De muziek van Kurt Weill heeft George Pancras (trompet, basgitaar en zang) met name leren kennen tijdens zijn periode met het Willem Breuker Kollektief. In seizoen 2010/2011 bracht het Zuidelijk Toneel samen met het WBK de Dreigroschenoper van Weill en Brecht op de planken. Naast freelancemusicus bij musical, toneel en andere muzikale activiteiten is Hein Franssen (piano, accordeon en zang) dirigent bij het Culemborgs Kamerkoor. Bovendien is hij muziekdocent bij de forensische psychiatrische kliniek Van der Hoeven.


Cultureel Café Geldermalsen

geldermalsen • Lui Paar speelt op vrijdag 12 mei vanaf 20.30 uur in Schenkerij de Beurs, Marktplein 14 in Geldermalsen. Lui Paard is een nieuwe Nederlandstalige band. Overal waar ze komen, zetten ze de boel op zijn kop. Met dansbare songs over herkenbare onderwerpen. De muzikanten van Lui Paard weten wat ze doen. Ze staan met elkaar al zo’n kleine tweehonderd jaar op een podium.


Voorjaarsconcert Jubilate Deo

enspijk • Het koor Jubilate Deo verzorgt op zaterdagavond 13 mei in samenwerking met het jeugdorkest van Fanfare de Volharding, onder leiding van Aart Kanselaar, een voorjaarsconcert. De kerkdeuren openen om 19.15 uur en het concert begint om 19.30 uur. De organist is Jaap Kwakkel en het koor staat onder leiding van Tjistke Kwakkel-Homma. De toegang is gratis.


Open Podium

neerijnen • Deelnemers en bezoekers zijn welkom bij het Open Podium in Stroomhuis Neerijnen op vrijdag 12 mei. Het Open Podium geeft schrijvers, zangers, gelegenheidsdichters, professionele dichters, vertellers van korte verhalen, musici, acteurs en cabaretiers een kans om voor publiek op te treden. Tussen de optredens door brengt muziekgroep De Pereboom repertoire van eigen bodem. De avond begint om 20.00 uur. Van deelnemers en bezoekers wordt 5 euro gevraagd. Wie aan het Open Podium op 12 mei wil deelnemen, kan zich tot en met 10 mei aanmelden op l.laan7@upcmail.nl of info@petervansteen.nl.