• Tricht maakt nog kans op promotie (archief).
• Tricht maakt nog kans op promotie (archief). Foto: Jeroen de Bruin / DBRN Fotografie

Spanning stijgt bij West Betuwse clubs

west betuwe • Het seizoen nadert het einde. De prijzen worden de komende weken verdeeld. Hoewel er geen West Betuwse club kampioen kan worden, zijn er enkele clubs die kans hebben om via de nacompetitie te promoveren. Enkele clubs moeten ook vrezen voor degradatie.

In de tweede klasse H hopen beide West Betuwse clubs op het spelen van de nacompetitie. 

Tweede klasse H

Tricht heeft twee kansen op nacompetitie voor promotie. De groen-witten staan nu op plaats vier op de ranglijst en staan hoog in de derde periode. Maar de resterende wedstrijden zijn niet makkelijk. Tricht ontvangt Wieldrecht en moet naar kampioen Papendrecht en runner-up GJS. Het voordeel zou kunnen zijn dat Papendrecht al kampioen is en GJS al zeker is van het spelen van nacompetitie. 

Toch ziet trainer Jacob van Zanten dat anders. “Beide ploegen hebben een goede en brede selectie en dat is makkelijk aan het einde van het seizoen. Het wordt moeilijk voor ons om de nacompetitie te halen.” Van Zanten is blij dat ze drie wedstrijden voor het einde al veilig zijn. “We hebben een fantastisch seizoen gespeeld in een competitie waar zes teams kunnen degraderen.”

Ook Heukelum hoopt na 27 mei nog in actie te komen, maar dan in de play-offs om tweedeklasser te blijven. De formatie staat momenteel tiende, waar de nummers negen, tien en elf de nacompetitie ingaan. De nummers twaalf, dertien en veertien gaan er rechtstreeks uit, een lot dat al is bezegeld voor Altena. Ook nummer voorlaatst Woudrichem gaat hier hoogstwaarschijnlijk niet meer aan ontsnappen. Heukelum-trainer Jerome Ceton gaf al aan: “Wij strijden met Alblasserdam, Schelluinen en Wieldrecht om drie nacompetitieplaatsen.” 

Derde klasse E

Vuren is al gedegradeerd. De andere twee West Betuwse clubs moeten alle zeilen bijzetten om nacompetitie te ontlopen. MVV’58 staat nu elfde en heeft zich al min of meer neergelegd bij het spelen van de nacompetitie. Assistent-trainer Jacco van Gils: “De kans dat we er rechtstreeks in blijven is zeer klein, wanneer je het realistisch bekijkt. Maar in de laatste wedstrijden doen we er wel alles aan om zo hoog mogelijk te eindigen. Wanneer je tiende of negende wordt sla je een ronde over in de nacompetitie. Wel met in het achterhoofd om geen onnodige blessures en schorsingen op te lopen, zodat we fit zijn bij de start van de nacompetitie.” MVV’58 ontvangt het al gedegradeerde Capelle en GVV’63 en moet naar Sparta’30. Haaften staat een plaats hoger dan MVV’58 en hoopt dat ze 27 mei de laatste wedstrijd spelen. De eerstkomende wedstrijd is in en tegen Vuren. Daarna ontvangen ze concurrent ONI en de laatste wedstrijd spelen ze in Genderen tegen koploper GDC. Trainer Eelke Oomkens: “We gaan volle bak voor directe handhaving. Tegelijkertijd zijn we ook niet naïef. We leggen de focus op de eerstvolgende wedstrijd. Eerst Vuren volgende week!”

Vierde klasse E

In de vierde klasse zijn er nog twee clubs die kans hebben op het spelen van de nacompetitie. Herovina duikelde vorig weekend na de nederlaag tegen Unitas uit de top vier. Toch zijn er nog volop kansen voor de mannen uit Herwijnen. Herovina heeft een relatief makkelijk programma tegen Leerdam Sport, GVV en Asperen. Trainer Marcel de Groot is positief. "We hebben het hele seizoen binnen de top vier gestaan. We zijn nu afhankelijk van de resultaten op de andere velden en moeten komende wedstrijden winnen. We hebben vertrouwen en willen dit seizoen op een mooie manier afsluiten met het spelen van de play-offs.”
ASH staat vierde en de ploeg is in vorm. Trainer Smit had al eerder gemeld dat hij dit seizoen met een knal afscheid wil nemen en hoopt op promotie. "Het leeft enorm binnen de spelersgroep en club. We kijken week voor week en moeten optimaal presteren om dit niveau vast te houden. De laatste wedstrijd tegen kampioenskandidaat Groot-Ammers kan beslissend zijn, maar dan moeten we winnen van Rhelico en Beesd.”