• Snoezelbadkamer bij Wittenbergzorg.
• Snoezelbadkamer bij Wittenbergzorg. Foto: Aangeleverd

Snoezelbadkamer voor bewoners van Wittenbergzorg in Haaften

Nieuws

HAAFTEN • De nieuwe snoezelbadkamer voor de bewoners van De Wittenberg is officieel in gebruik genomen.  Het badmoment kan in deze badkamer volledig worden afgestemd op de wensen van de bewoner.

De heer G.B. van Delft, bestuurslid van de Stichting M.C. van Beek kreeg tijdens dit feestelijke moment namens de bewoners en de organisatie een prachtig boeket als dank overhandigd. Daarbij waren twee medewerkers van de verpleegafdelingen, de nieuwe bestuurder Evert van Luttikhuizen en de teamcoach facilitair Ger de Zeeuw aanwezig. 

Sfeervolle omgeving 

Het welzijn van de bewoner staat bij Wittenberzorg voorop. Deze snoezelbadkamer is daar een onderdeel van. Met warmte, beeld, muziek en geur wordt een sfeervolle omgeving gecreëerd, helemaal aangepast aan de wensen van de bewoner. De snoezelbadkamer was een wens van het verzorgend personeel, maar er was geen bedrag voor begroot. Stichting M.C. van Beek werd bereid gevonden de kosten op zich te nemen. Nenko, gespecialiseerd in snoezel- en belevingsruimten voor de zorg, realiseerde de badkamer. 

Stichting M.C. van Beek  

Stichting M.C. van Beek is geworteld in het levenswerk van mejuffrouw M.C. van Beek. Mejuffrouw M.C. van Beek of ‘tante Mien’ begon in 1951 een christelijk pension aan de P.C. Hooftlaan in Zeist. Uit haar werk is de Stichting M.C. van Beek voortgekomen, een fonds dat (christelijke) projecten steunt die gericht zijn op huisvesting in een maatschappelijke omgeving van mensen met psychosociale of psychiatrische problemen. Het fonds krijgt inkomsten uit het belegd vermogen. 

Nenko

Nenko is al 35 jaar dé leverancier op het gebied van interactief snoezelen en aangepast speelgoed voor mensen met verschillende zorgbehoeftes. Snoezelen is gericht op ontspanning en rust, maar ook op zintuigstimulering. Dit gebeurt door het aanbieden van (primaire) zintuiglijke prikkels.