• In Geldermalsen werd het eerste exemplaar onthuld. (vlnr: Barbara Germans, Jeroen Wijngaard en Cees Blom)
• In Geldermalsen werd het eerste exemplaar onthuld. (vlnr: Barbara Germans, Jeroen Wijngaard en Cees Blom) Foto: J.Wijngaard

Allereerste Koetjong Magazine komt eraan

Zakelijk

GELDERMALSEN • De allereerste editie van Koetjong Magazine verschijnt komende week. Deze week overhandigde Barbara Germans het eerste exemplaar aan redacteur Jeroen Wijngaard, in het bijzijn van Cees Blom van Schenkerij de Beurs.

‘Historische plek’

De Schenkerij de Beurs is gevestigd in het voormalig pand van de Grafica drukkerij en daarom de meest toepasselijke plek voor de overhandiging. Het is de plek waar vroeger de lokale krant werd gedrukt en waarvandaan de verspreiding plaatsvond. En dus ook waar Dirk van Doesburg zijn kranten ophaalden voor bezorging. Het is Van Doesburg die achter de naam Koetjong schuilgaat. In het hoofdartikel in het magazine wordt uitgebreid stilgestaan bij de geschiedenis van de lokale krant in Geldermalsen en omstreken. 

Verhalen opgehaald

De afgelopen weken werd hard gewerkt aan het magazine. Germans haalden zorgden voor advertentieruimte en bedrijfsportretten voor vele lokale ondernemers en Wijngaard haalde de verhalen op in de voormalig gemeente Geldermalsen. De eerste editie van het magazine staat vol herkenbare verhalen en locaties, met extra aandacht voor het pas vernieuwde Lingepark. Het magazine staat niet alleen vol met historie maar bijvoorbeeld ook aanstormend sporttalent en daarmee de toekomst. 

Koetjong

Elementen van de digitale Koetjong komen ook terug, zoals de kookrubriek: ‘Koken met de Koetjong’. Maar ook de wandeling langs de Linge van Harry Stegeman is terug te lezen. Langzaam worden hiermee de rubrieken weer teruggebracht waar de digitale Koetjong van Jeroen Wijngaard de afgelopen jaren populair mee was. “En het belooft nog heel wat voor de volgende edities. Dit is de eerste dus de ontwikkeling gaat bij de volgende nummers alleen maar verder”, vertelt Wijngaard. 

Verspreidingsgebied

Het magazine wordt volgende week huis-aan-huis verspreid in Geldermalsen, Buurmalsen, Tricht, Deil, Enspijk, Meteren, Rhenoy, Gellicum, Beesd, Acquoy en Rumpt. “Ik hoop dat we in oktober heel West Betuwe kunnen voorzien”, droomt Wijngaard vast vooruit. In de overige plaatsen zijn wel afhaalpunten, vaak de locaties waar Het Kontakt West Betuwe ook af te halen is.