• Te zien bij LingeFilm: Everything Everywhere All At Once.
• Te zien bij LingeFilm: Everything Everywhere All At Once. Foto: Aangeleverd

Ingetogen Iers drama en Oscarwinnende spektakelfilm bij LingeFilm

Nieuws

GELDERMALSEN • In de komende filmweek vertoont LingeFilm de overdonderende 7-voudig Oscarwinnende spektakelfilm Everywhere All At Once, waarin een uitgebluste vijftiger ontsnapt naar een parallel universum en verandert in een soort Marvelsuperheldin. Ook is er het ontroerende filmdebuut van regisseur Colm Bairéad The Quiet Girl, waarin een 10-jarig Iers meisje gedurende de zomervakantie wordt ondergebracht bij familie op het platteland te zien.

Oscarwinnaar

In Everything Everywhere All At Once maken we kennis met het echtpaar Evelyn en Waymond, uitbaters van een suffe wasserette en ook daarbuiten lacht het geluk hen niet bepaald toe. Totdat Evelyn ontdekt dat ze uit haar grauwe wereld kan ontsnappen en in meerdere parallelle universums toegang heeft tot andere werkelijkheden met evenzovele keuzes en mogelijkheden: van filmster, tot topkok, tot kungfu-meester. Niets is meer onmogelijk in deze duizelingwekkende filmsensatie. Terecht is vooral ook de Oscar voor het beste originele scenario. 

Ingetogen Iers drama

In The Quiet Girl is, voor het introverte 10-jarige meisje Cait, in het Ierland van 1981, thuis geen plaats als in het gezin de zoveelste baby op komst is. Ze wordt, zoals destijds gebruikelijk in het streng-katholieke Ierland, gedurende de zomervakantie ondergebracht bij familie, een kinderloze oom en tante, op het platteland. 

Daar vindt ze een eigen plek, waar ze wordt gezien en gehoord. De film werd door critici wereldwijd op waarde geschat, voor een Oscar genomineerd en kreeg in zijn poëtische eenvoud onmiddellijk de terechte status van klassieker. De film kreeg wereldwijd jubelende recensies, en ontving een Oscarnominatie voor beste niet-Engelstalige film, want geheel Iers gesproken.

Kaartverkoop en programma

Films zijn te zien bij LingeFilm, gevestigd in De Pluk aan de Rijksstraatweg 64 in Geldermalsen. Aanvang vrijdag-, zaterdagavond om 20.30 uur, dinsdag (FILM+MIDDAG-14.30 uur) en woensdag om 20 uur (met pauze). 

Entree normaal € 9,00 / LingeFilm FanPas € 6,50. E-tickets via www.lingefilm.nl.