• De praktijkruimte van Mireille in Hellouw.
• De praktijkruimte van Mireille in Hellouw. Foto: Aangeleverd

Mireille is dé winkel en praktijkruimte in Hellouw

Zakelijk

HELLOUW • Mireille is inmiddels dé winkel in Hellouw. Als drogisterij en cadeauwinkel aan de Beatrixstraat met een ruim aanbod van speelgoed is de zaak inmiddels bekend, maar het ondernemerschap bij eigenaresse Barbara ‘Mireille’ groeit door.

Steeds meer voorzieningen verdwijnen uit de kleine dorpen van West Betuwe. Op plekken zoals Hellouw wordt met een kleine winkel met een groot aanbod, duidelijk in een behoefte voorzien en langzaam verder uitgebouwd. Mensen kunnen bij Mireille namelijk officiële pasfoto’s laten maken, er kunnen pakkertjes worden opgehaald en Barbara is er een eigen praktijk gestart.

Praktijkruimte: ‘Meten is weten”

De adviezen die Barbara geeft bij de producten uit de drogisterij worden enorm gewaardeerd. Nu heeft ze haar kennis rondom natuurlijke geneeskunde, na eigen ervaringen, uitgebreid en sinds april kan ze in een aparte ruimte klanten een Prognos meting aanbieden. “Meten is weten”, zegt ze zelf. ‘’Tijdens een consult wordt er doorgemeten op blokkades in het lichaam en op twintig mogelijk oorzaken. Met natuurlijke producten, supplementen, kunnen we dan een vervolgbehandeling en de weg naar genezing vinden.” In de toekomst worden ook consults aangeboden als het om huidverzorging gaat. Klanten kunnen dan een analyse en advies krijgen over hun huid. 

Grote cadeautjes voor weinig

In een winkel met zo’n divers aanbod is het voor Barbara een kwestie van verstandig en slim inkopen. “Ik ken mijn klanten ondertussen en maak gebruik van de seizoenen.” Moederdag maar ook de zwembaden met toebehoren en buitenspeelgoed in de zomer. “Ook voor kinderfeestjes zijn we hét adres. Speelgoed voor een klein prijsje, passend bij ieders budget.” En als klanten andere wensen hebben dan kan het besteld worden. “Dan is het alsnog met een paar dagen in huis.”

Bibliotheekpunt

In Hellouw en omliggende dorpen wordt vol trots over de winkel gesproken. Het vervult volgens Barbara echt een behoefte. “Ook met de feestdagen wil ik daarop inspelen. Zo vieren we hier Sinterklaas en Kerst.
Er zijn nog genoeg mensen die kennis moeten maken met de winkel, de drogisterij en de praktijk maar ik voel dat dit wel goed gaat komen. Ik ben hier opgegroeid en weet hoe belangrijk een winkel voor een dorp is.” De winkels is zelfs een bibliotheekpunt, met op 20 mei om 10.00 uur een echte voorleesochtend voor peuters en kleuters.