• Ball La Playa 2023 in Varik/Heesselt.
• Ball La Playa 2023 in Varik/Heesselt. Foto: Aangeleverd

Ball La Playa 2023 belooft sportief festival te worden

Nieuws

HEESSELT • Vorig jaar veranderde het Sportpark Heesselt aan de Gerestraat voor het eerst in een festival locatie met allerhande sportieve en gezellige activiteiten. Op zaterdag 27 mei vindt Ball La Playa 2023 plaats. Het evenement is gratis toegankelijk voor alle inwoners uit Varik en Heesselt en alle omliggende dorpen.

Mooie samenwerking krijgt steun gemeente

De samenwerking van volleybal, voetbal en tennis bleek zo’n succes dat gemeente West Betuwe besloot 3 permanente beachvelden te realiseren op het terrein van DSS’14. Niet alleen voor Ball La Playa, maar om het hele jaar door te kunnen gebruiken. Op zaterdag 27 mei opent wethouder Rutger van Stappershoef de beachvelden om 13.00 uur. Ball La Playa wordt georganiseerd als een samenwerking van voetbalvereniging DSS’14, volleybalvereniging Waalkanters, tennisclub Varik-Heesselt met hulp van Welzijn West Betuwe als onderdeel van het Regionaal Sportakkoord West Betuwe.

Activiteiten voor jong en oud

Op het terrein worden allerlei activiteiten georganiseerd voor jong en oud. Je hoeft zeker niet stil te zitten. Iedere bezoeker kan met een Ball La Playa deelnemerskaart alle activiteiten uitproberen om erachter te komen wat je allemaal leuk vindt. Versla jij het tenniskanon? Scoor jij de bal? Hoe hard sla/schiet jij? Doe mee en probeer het uit! Onder de deelnemers met een volle deelnemerskaart wordt aan het eind van de middag een mooie prijs verloot. Hoe leuk het was vorig jaar, kun je zien op dit filmpje, zien op de foto’s of lezen op het verslag van Ball La Playa 2022.

Geef jouw team op voor beachtoernooi

Naast deelnemen aan losse activiteiten kunnen bezoekers als team meedoen aan de beachcompetitie. Afwisselend speel je met jouw team een partijtje beachvolleybal, beachtennis en beachvoetbal. Teams bestaan uit minimaal vier en maximaal zes deelnemers van 14 jaar of ouder. Bij voldoende aanmeldingen vinden er ook een jeugdpoule en een damespoule plaats. 

Programma 

Ball La Playa begint op zaterdag 27 mei om 11.00 uur voor de jeugd en om 12.30 voor senioren. Teams kunnen zich tot uiterlijk vrijdag 26 mei 17.00 uur aanmelden via het online aanmeldformulier op www.tcvh.nl, maar het liefst eerder. 

Ball La Playa is voor inwoners van Varik, Heesselt en omringende dorpen. Alle inwoners van de gemeente West Betuwe worden van harte uitgenodigd om mee te doen of even te komen kijken: alle activiteiten zijn gratis. Bezoekers wordt verzocht te voet of met de fiets te komen. Ball La Playa kan nog vrijwilligers gebruiken. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via info@tcvh.nl. Zowel vrijwilligers als bezoekers en deelnemers hoeven geen lid te zijn van een van de verenigingen.