SVS'65 - ASH (2-3)
SVS'65 - ASH (2-3) Foto: Jeroen de Bruin / DBRN Fotografie

ASH wint verdiend van SVS'65 en doet nog volop mee om de nacompetitie

spijk • SVS’65 en ASH legden een mooie pot voetbal op de mat. Uiteindelijk wonnen de gasten uit Hellouw verdiend met 2-3. Door deze winst blijft ASH meedoen in de strijd om een plaats in de nacompetitie en staat nu een gedeelde derde én virtueel bovenaan in de tweede periode.

ASH begon sterk aan de wedstrijd. Het was aan de Spijkse keeper Raymon Kaarsemaker te danken dat ASH niet met een voorsprong ging rusten. Bij een kans van Arnoud van Arendonk redde hij uitstekend. Een inzet van de wat ongelukkig spelende Danny Bijl haalde hij met een katachtige reflex uit de rechterhoek. Toen stond de thuisclub al met 1-0 voor. Nadat Willem Looijen eerst al in het zijnet had geschoten, rondde hij vijf minuten later een pass van Berat Sengul beheerst af. Op slag van rust kwam ASH verdiend op gelijke hoogte, maar daar had de ploeg wel de hulp van SVS’65 voor nodig. Een trap van de Spijkse verdediger Jerzy Timmermans belandde via de rug van ASH-speler Thijmen Noordam in het Spijkse doel.

Ook de tweede helft begon ASH sterk. Arnoud van Arendonk blonk uit en heerste op het middenveld. Hij 'vergat' zelf te scoren toen hij alleen voor de keeper kwam. Daarnaast vocht Jerzy Timmermans felle duels uit met de snelle en handige aanvaller Thijmen Noordam en had hij handen en voeten nodig om de buitenspeler tegen te houden.

Na een kwartier leek ASH te scoren bij een scrimmage voor het doel. Een voorzet vanaf rechts werd gemist en in de rebound rolde een schot van Noordam in het doel. Maar de scheidsrechter zag een overtreding op spits Bijl en legde de bal op de stip. De penalty werd strak ingeschoten door Hidde van Wageningen.

Hierna ging SVS’’65 va-banque spelen. Trainer Menno Beuskamp haalde naast oude rot Johnny Wijnbelt ook Maurice Schoppenhouer van stal. Dat leidde tot enkele kansen. Aan de andere kant was ASH levensgevaarlijk. Nadat Noordam al een keer tegen de paal had geschoten maakte hij in blessuretijd na een mooie solo 1-3. Twee minuten later werd het nog heel even spannend toen Willem Looijen een voorzet van Wijnbelt binnenkopte. Het bleef 2-3.

ASH-trainer Gilberto Smit was dolgelukkig met de winst. "We waren gewaarschuwd. SVS'65 is voor ASH een ‘angstgegner'. Voor rust hadden we moeite met de lange ballen. In de rust heb ik gezegd dat we meer via de flanken moesten spelen en dat hebben ze goed uitgevoerd."