Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Uitgebreid programma op 4, 5 en 6 mei in Geldermalsen

Nieuws

GELDERMALSEN • Twee dagen lang wordt in en rond Schenkerij de Beurs in Geldermalsen de vrijheid gevierd. Ook wordt er op donderdag 4 mei traditiegetrouw herdacht. Op vrijdag 5 mei met een speciaal programma voor de oudere West Betuwenaren en op zaterdag 6 mei met een heus vrijheidsplein op de markt.

Dodenherdenking 

Ook de Dodenherdenking wordt weer bij stilgestaan op inmiddels traditionele wijze. Op donderdag 4 mei wordt er vanaf 18.30 uur verzameld op het Marktplein in Geldermalsen. Er worden gedichten voorgelezen, waarna rond 19.00 uur er in een stille tocht naar de algemene begraafplaats wordt gewandeld. Daar vinden kransleggingen plaats en een ronde gemaakt langs de graven. Na enkele toespraken is het twee minuten stil. 

Bevrijdingsdag

In Schenkerij de Beurs is op vrijdag 5 mei vanaf 16.00 uur livemuziek.  Vooral gericht op de ouderen van West Betuwe. Herkenbare liedjes uit een belangrijke periode. De organisatie wil graag op die manier de vrijheid vieren met mensen die er wellicht nog dierbare herinneringen bij hebben.

Bevrijdingsfeest

Op zaterdag 6 mei is er op het Marktplein in Geldermalsen een bevrijdingsfeest. Om 13.00 uur speelt de Betuwe Big Band ruim anderhalf uur, waarna nog meer optredens volgen. Vanaf 12.00 uur zijn er op de Markt al historische militaire voertuigen en ook voor kinderen leuke activiteiten.