Waalse klassieker

geldermalsen • Wielrenster Quinty Ton zal blij zijn met een betrekkelijke rustperiode. Na een vol wedstrijdprogramma dit voorjaar reed ze de afgelopen week de Waalse Pijl en Luik-Bastenaken-Luik als laatste wedstrijden in dit trimester van het wielerseizoen.

Onverwachts sterk reed ze vanaf het openingsweekend in Vlaanderen voor haar ploeg Liv Racing TeqFind een vol programma. Met verrassende uitslagen en volop in de kijker van de televisiecamera's. In Limburg en de Ardennen was er een minder prominnente rol weggelegd en moest Ton vooral haar Spaanse kopvrouw bijstaan. Dat lukte deels, in de Waalse Pijl viel Ton zelf hard maar werd Mavi Garcia vierde. In Luik genoot Ton van de wedstrijd maar was er na de koers vooral opluchting om het eventjes rustig aan te doen. 


Schoolvoetbal 2023

gelderrmalsen • Na vier woensdagmiddagen op het sportcomplex van voetbalverenging GVV zit het Louwinus Maastoernooi er voor dit jaar op. De organisatie bedankt de vrijwilligers en leden van GVV Geldermalsen voor de steun, harde werk en het beschikbaar stellen van het complex.

Bij de meiden 7-8 waren ze en Pr.W. Alexanderschool en d’n Bogerd de sterkste in de poulefase en mochten onderling bepalen wie zich ging kwalificeren voor de regiofinales. Tijdens een zenuwslopende finale wist de Pr.W. Alexanderschool aan het langste eind te trekken. Bij de groepen 4-5-6 waren het uiteindelijk de Mr. Aafjesschool, de Waerdenburght en de St. Antoniusschool die zich tot poulewinnaars wisten te kronen. In de eerste onderlinge wedstrijd was de Mr. Aafjesschool  te sterk voor de Waerdenburght.  

In de 2e wedstrijd mocht de Mr Aafjesschool meteen weer aan de aftrap verschijnen tegen de St. Antoniusschool. De Mr Aafjesschool wist deze wedstrijd ook te winnen met een nipte 1-0 overwinning. De laatste wedstrijd tussen St. Antoniusschool en de Waerdenburght. In deze wedstrijd was de St. Antoniusschool uiteindelijk te sterk voor de Waerdenburght.

Op de 4e speeldag van het schoolvoetbaltoernooi mochten de jongens/meisjes van de groepen 4-5 en 6 de strijd met elkaar aan gaan. Uiteindelijk werden de St. antoniusschool, Mr. Aafjesschool, Jan Harmenshof en IKC binnenste Buiten nummer 1 in hun poule en gingen onderling uitmaken wie zich naar de regio finale mocht laten afvaardigen. In de halve finale waren uiteindelijk de Mr Aafjesschool en IKC binnenste buiten de sterkste en bereikte de finale. In een spannende finale was uiteindelijk de Mr. Aafjesschool de sterkste.

De volgende scholen gaan naar de regiofinales.De Lokhorstschool (jongens) en Pr.W.Alexanderschool (meisjes) wisten zich respectievelijk bij de groepen 7/8 te plaatsen voor de regiofinale op woensdag 17 mei bij Tricht. Bij de groepen 6 was de Mr. Aafjesschool zowel bij de jongens als de meisjes de sterkste en zij mogen daardoor deelnemen aan de regio op woensdag 17 mei bij Sv Reeshof te Tilburg.