Animo wint op de valreep in Veldhoven

veldhoven • Bij Animo 1 waren er onder de heren verschillende afwezigen en geblesseerden. Er moest wat geschoven worden in de opstelling voor de wedstrijd in Veldhoven tegen SDO. Na de successen in de zaal speelt Animo nu weer buiten, de weersomstandigheden bleke direct iets om rekening mee te houden.

In de eerste paar minuten van de wedstrijd werd al snel duidelijk dat de bal door het slechte weer glad en zanderig was, er moest opgelet worden met de passing. Ondanks het slechte weer stond Animo 1 na een kwartier spelen voor met 1-5. SDO 1 gaf zich net als SDO 2 niet zomaar gewonnen en vond het gat van de korf inmiddels ook. De ruststand was dan ook 6-8. De tweede teams hadden eerder op de dag een vergelijkbaar wedstrijdverloop.

Na rust ging SDO 1 verder met scoren terwijl Animo 1 het gat van de korf niet vond. Voor de hoofdcoach de reden om verschillende reservespelers aan het werk te zetten in de regen om warm te gaan worden.
Animo 1 vond door middel van verschillende schoten van wisselende spelers het gat van de korf desondanks bleef SDO 1 hetzelfde doen. Er leek een herhaling te gaan komen van de wedstrijd van het tweede, de minuten van het scorebord leken steeds sneller te gaan aftellen en de stand bleef gelijk. Speler Jasper vond nog twee keer de korf en ook Wim scoorde een schot. Kort hierna floot de scheidsrechter af en ging van deze wedstijd wel alle punten mee naar Geldermalsen.

Door de winst in Veldhoven mee te nemen naar Geldermalsen staat Animo 1 nu 6 punten los van de nummer 2. Vanaf 23 juni is het feest bij Animo in verband met het 75-jarig bestaan.