Warm draaien voor de Giro d'Italia in de Alpen

beesd/trentino • Na een hoogtestage met de beoogde INEOS-ploeg voor de Giro d'Italia was het tijd voor Thymen Arensman om de benen te testen in de Tour of the Alps. Een vijfdaagse rittenkoers. 

Zo'n beetje alle grote namen stonden aan het vertrek van deze korte etappewedstrijd die gebruikt wordt als opwarmertje voor de Giro. Vooraf werd met belangstelling uitgekeken naar de prestaties van Arensmans Britse ploeg, aangezien de formatie met Geraint Thomas en vooral Tao Geoghegan Hart twee kanshebbers voor de eindzege binnen de gelederen heeft.

Na de successen vorig jaar van de jonge wielrenner uit Beesd wordt ook wel met een schuin oog naar zijn prestaties gekeken. De eerste twee dagen leek Arensman te worstelen terwijl zijn ploeg met kop en schouders boven de rest uitstak. In een openhartig interview met Wielerflits verborg het wielertalent zijn eigen teleurstelling niet. Arensman sprak over zijn verhuizing naar Andorra en gaf aan onder de indruk te zijn van het niveau van zijn nieuwe ploeg, zaken die mentaal toch een rol spelen. Ook de hoogtestages laten zich vaak nog even gelden bij de renner waardoor het wat langer duurt voordat hij echt in vorm komt. 

Zijn eigen analyse bleek net als bij eerder wedstrijden weer uit te komen want tijdens de derde etappe zagen de wielervolgers een hardwerkende Thymen Arensman op kop van het peloton. Voor zijn ploeg en kopman Geoghegan Hart, die vanaf dag één de leiding nam, verrichte hij veel en belangrijk werk. In de daaropvolgende flashinterviews was een andere Arensman te zien en te horen, duidelijk met meer zelfvertrouwen en moraal voor de komende periode.
Op zaterdag 06 mei start de Giro d'Italia met een individuele tijdrit van 18,4 kilometer in Fossacesia Marina aan de Adriatische Zee.