• Beoogd zonnedak van Hermeta in Asperen.
• Beoogd zonnedak van Hermeta in Asperen. Foto: Aangeleverd

Meedoen met zonnedak Asperen

asperen • Op het dak van het bedrijf Hermeta in Asperen wordt deze maand gestart met de aanleg van een groot zonnedak. Inwoners uit omliggende kernen kunnen meedoen met dit burgerinitiatief.

Coöperatie Duurzaam West Betuwe (DWB) is een lokale vereniging en maakt zich met 400 leden sterk voor een duurzame gemeente. “Met elkaar en voor elkaar.” zegt initiatiefnemer Gerlach Velthoven. “Wij willen alle geschikte daken in West Betuwe volleggen en zorgen dat iedereen mee kan doen. Dat is de stip op onze horizon. Lokaal opgewekte duurzame stroom tegen een eerlijke kostprijs+ voor alle inwoners. Ook voor mensen die niet kunnen investeren. Daar hebben we de zonnedaken hard bij nodig.” 

Inwoners kunnen al investeren vanaf 50 tot 10.000 euro. Er is een totaalbedrag van ruim € 300.000 euro nodig om het project te financieren. Daarvan is inmiddels al € 234.000 opgehaald. Deelnemers lenen een bedrag dat gedurende 15 jaar wordt terugbetaald. Het verwachte rendement over hun lening is 4% en dat wordt elk jaar uitgekeerd. 

Het dak van Hermeta is slechts 1 van de vele daken die de komende tijd in West Betuwe gerealiseerd worden en waarin kan worden geïnvesteerd. Meer informatie op www.duurzaamwestbetuwe.nl