Diabetes Challenge West Betuwe

west betuwe • Dit jaar vindt in West Betuwe de Nationale Diabetes Challenge (NDC) plaats in Geldermalsen en in Waardenburg. 

De NDC is een wandelprogramma voor mensen met diabetes type 2 of overgewicht. Maar ook zonder een (chronische) aandoening kan mee worden gewandeld. De wandelingen zijn 20 weken lang één keer per week met een groep met een wisselende route. Er is altijd een begeleider (zorgverlener, welzijnsprofessional, buurtsportcoach of iemand namens de gemeente) aanwezig. 

Samen aan de wandel

"We wandelen samen, dat staat voorop. Daarom houden we rekening met ieders niveau en bouwen we de afstand en intensiteit van de wandelingen langzaam op", zegt de organisatie. De routes zijn uitgezet voor ca 1 uur wandelen. De startlocatie is elke week hetzelfde. 

Na afloop van een wandeling staat er water klaar en kan worden nagepraat. 

Dit jaar vindt de NDC plaats in: Waardenburg: Dorpshuis De Koeldert: startdatum donderdag 11 mei, 14.00 uur en in Geldermalsen: De Pluk, startdatum donderdag 11 mei, 10.00 uur 

Vorig jaar is een wandelgroep gestart in Beesd. Deze groep is inmiddels een vaste groep onder de naam: ‘ Beesd wandelt met elkaar’. 

Op dinsdag 16 mei is er een open inloop en kan vanuit Het Klokhuis aangesloten worden bij de groep die > 6 km wandelt (start om 9.30 uur) of bij de groep die ca. 3 km wandelt (start om 10.00 uur). Na afloop drinkt de gehele groep altijd een kopje koffie/thee voor eigen rekening in Het Klokhuis.

Aanmelden 

Meedoen is gratis. Aanmelden moet wel met naam, telefoon en emailadres via de website: https://www.nationalediabeteschallenge.nl.
Let op: kies voor de juiste locatie waar u wilt wandelen (De Pluk Geldermalsen of De Koeldert Waardenburg).