• Kledingketting nu ook in Geldermalsen.
• Kledingketting nu ook in Geldermalsen. Foto: Anke Teunissen

Kledingketting ook in West Betuwe

west betuwe • Overgewaaid uit Amsterdam (opgericht door Nichon Glerum) en inmiddels in heel veel Nederlandse gemeenten en zelfs internationaal actief: de kledingketting (in het Engels Clothingloop).

Grote tassen met mooie, schone en kwalitatief goede tweedehands kleding, schoenen en accessoires leggen een vaste route tussen de deelnemers af. Margriet Holkema en Linda de Groot zijn twee van de initiatiefneemsters die de ketting twee jaar geleden in de coronatijd in Leerdam, Geldermalsen en omliggende dorpen hebben opgezet.

Doordat in coronatijd een fysieke tweedehands kledingruil niet meer door kon gaan, werd een nieuw ruilconcept bedacht door Nichon Glerum uit Amsterdam En het idee is simpel: de tassen volgen een route langs alle deelnemers die in en rondom Leerdam en Geldermalsen wonen. Wanneer de tas bij jou komt, kun je thuis rustig gaan passen en shoppen. Je neemt uit de tas wat je leuk vindt, en doet daar weer kleding van jezelf die je niet meer draagt in terug.
Kleding welke na een ronde nog in de tas zit gaat daarna naar de Stichting Christian Refugee Relief, een initiatief om vluchtelingen in Griekenland te helpen met voedsel en kleding.

Nieuwe deelneemsters voor de ketting zijn altijd welkom. Als je ook enthousiast bent meld je dan aan via www.clothingloop.org of stuur een mail naar kledingruilleerdam@outlook.com