• WNC – Poortugaal (1-3)
• WNC – Poortugaal (1-3) Foto: Jeroen de Bruin

WNC verspeelt een 1-0 voorsprong en nadert de degradatiestreep

waardenburg • WNC heeft de kans laten liggen om afstand te nemen van de degradatiezone. De Waardenburgers kwamen tegen Poortugaal voor rust met 1-0 voor, maar in de tweede helft scoorden de gasten drie keer.

De eerste helft had WNC de wedstrijd onder controle. Abdoubakr Oudau was namens WNC dichtbij een doelpunt. Alleen voor de keeper stiftte hij de bal, maar de keeper haalde deze uit de kruising. Aan de andere kant redde doelverdediger Jamil Kools knap op een inzet van spits Jeffrey Duijnstee. Hierna had WNC een overwicht, maar tot grote kansen leidde dat niet. De enige wapenfeiten waren een geblokt schot van Jesse Dibbets en een schot in het zijnet van ‘Abdou’. Toch kwam WNC op een 1-0 voorsprong. Een hoekschop van Mike Soepnel werd pardoes door een verdediger van Poortugaal in eigen doel gewerkt.

In de tweede helft tapte Poortugaal uit een ander vaatje. Keeper Kools moest meteen handelend optreden. Een schot van topscorer Duijnstee tikte hij knap over de lat. Maar een kwartier later was hij kansloos op een poeier van dezelfde Duijnstee. Poortugaal bleef druk houden. Toch had Ibrahimovic de 2-1 op de schoen. Hij schoot een voorzet van Jesse Dibbets net naast. Een kwartier voor tijd kopte Poortugaal de 1-2 binnen.

WNC had hierna nog enkele kansen op de gelijkmaker. Na een mooie combinatie miste Niels de Kock op een haar na en de 39-jarige invaller Jeffrey Weidema 'vergat te schieten' toen hij alleen voor de keeper kwam te staan. Een mooie solo van Dibbets had meer verdiend, maar hij schoot in de handen van de keeper. Poortugaal bleef dreigend en tot overmaat van ramp kregen de gasten een penalty toen Sam van Doremalen een speler van Poortugaal over de knie legde in het strafschopgebied. Nadat de penalty was benut, floot de goed leidende scheidsrechter Remon Tulen bij een stand van 1-3 af.

De Waardenburgers speelden vooral in de tweede helft slordig. Dat vond ook middenvelder Jesse Dibbets: “De eerste helft was er niets aan de hand en volgens mij hebben ze maar één kans gehad. In de tweede helft zijn zij wel vijf keer gevaarlijk geweest aan de rechterkant. Dan vliegt er vanzelf wel eentje binnen. Toch kregen we nog een aantal kansen op de gelijkmaker. Misschien hadden we wel een puntje verdiend. Maar uiteindelijk staan we met lege handen.” Door dit verlies komt WNC steeds dichter bij de degradatiestreep en staat het tiende met drie punten meer dan Feyenoord, dat dertiende staat.