• Gerald Troost.
• Gerald Troost. Foto: Aangeleverd

Gratis concert Gerald Troost bij feestelijke tentdienst Asperen

Algemeen

15:00, Asperen, Feesttent. Op zondagmiddag 30 april om 15.00 uur is er in de feesttent in Asperen een tentdienst met de bekende gospelartiest Gerald Troost. Troost is pianist, zanger en schrijver en zal in Asperen bekende en nieuwe liederen zingen met de aanwezigen. De toegang is gratis, wel is er een collecte voor Kerk in Actie dat hulp biedt aan de slachtoffers van de oorlog in Oekraine. Na deze feestelijke dienst is er gelegenheid om na te praten onder het genot van koffie of fris. Deze dienst is georganiseerd voor alle Asperenaren en is ook zeer geschikt voor mensen die meer willen weten over het christelijk geloof.

Troost
Gerald Troost heeft optredens gegeven op de EO-jongerendag, Flevo Festival, Yorin, Radio 2, Radio 3, op festivals en bij regionale omroepen. Verder verzorgt Gerald ook regelmatig passende optredens op scholen, koorjubilea, bruiloften en kerkdiensten. Of het nu een optreden is, een training, een spreekbeurt, het schrijven van een boek of een lied. In 2020 vierde hij met het album ‘Grijs gedraaid’ zijn twintigjarig jubileum om daarna met de recente projecten ‘Grace above it all’ en ‘Something to believe in’ zelfs de landsgrenzen over te gaan. Maar: “mijn missie blijft wat het altijd was” zegt hij. “Mijn achternaam eer aan doen.”

Tentdienst Asperen
Al veel jaren bieden de kerken van Asperen tijdens de jaarlijkse feestweek een tentdienst. Eerder waren er al bijdragen Marcel Zimmer, Reni & Elisa Krijgsman en de Asperense jeugdkerkband. Na enkele jaren van corona is de organisatie heel blij dat er weer een feesttent en dus ook een tentdienst is. Alle inwoners van Asperen en daarbuiten zijn welkom. Het maakt niet uit of je vaak of niet (meer) zo vaak in de kerk komt. Ook niet of je oud of jong bent. Iedereen is welkom.

Collecte voor Oekraïne
De toegang is helemaal gratis. Wel is er een collecte waarbij geld wordt ingezameld voor Kerk in Actie dat hulp biedt aan de slachtoffers van de oorlog in Oekraïne. Miljoenen mensen zijn ontheemd, van huis en haard verdreven. Kerken doen alles wat ze kunnen om mensen op de vlucht van voedsel, medicijnen en onderdak te voorzien.