• Burgemeester Stoop hijst met Piet Vastenhout de vlag bij de vernieuwde jachthaven.
• Burgemeester Stoop hijst met Piet Vastenhout de vlag bij de vernieuwde jachthaven. Foto: J.Wijngaard

Vlag gaat uit bij de vernieuwde jachthaven in Geldermalsen

Nieuws

GELDERMALSEN • De verbouwing van de jachthaven in Geldermalsen ligt alweer een tijdje achter ons. Zaterdagmiddag werd teruggeblikt op het project en een klein feestje gevierd in de haven.

De Watersportvereniging Achter ‘t Veer stond stil bij de vernieuwing en voormalig voorzitter Piet Vastenhout hees samen met burgemeester Servaas Stoop de vlag.

‘Vereiste wat stuurmanskunst’

Vastenhout is inmiddels geen voorzitter meer maar heeft wel het hele project meegemaakt. Zelf is hij bescheiden over zijn rol maar andere bestuursleden vertellen dat hij wel de grote aanjager was van het grote en uitdagende project. “Het vereiste wat stuurmanskunst”, blikt Vastenhout zelf nuchter terug. Het was een grootschalig project maar de haven is onherkenbaar veranderd en verbonden met het centrum. Ondernemers in Geldermalsen zijn vol lof over de extra toeristen die het dorp bezoeken via de haven. 

‘Niet meer met de rug naar de Linge’

Burgmeester Stoop keek tijdens de opening terug op het gehele project van het Lingepark. Met een prominente plek voor de jachthaven, met inmiddels ook de camperplekken een echte toeristische hotspot. “Het plaatje is nu compleet. Mijn collega Van Stappershoef opende eerder het Lingepark en restaurant Locals. Het is mooi om te zien dat Geldermalsen eerder met zijn rug naar de Linge stond en nu echt de blik weer op de rivier heeft.” 

Lees meer in de krant van volgende week.