• Kung Fu Leeuwe draait bij LingeFilm.
• Kung Fu Leeuwe draait bij LingeFilm. Foto: Aangeleverd

Programma LingeFilm: Parijs in de jaren ‘30, val van Srebrenica en krijgskunst in Rotterdam

Nieuws

GELDERMALSEN • Filmtheater LingeFilm vertoont op vrijdag 28 april en zaterdag 29 april het Franse Mon Crime (20:30 uur) met o.m. de Franse steractrice Isabelle Huppert en op woensdagmiddag 3 mei is er de jeugdfilm over passie en krijgskunst tegen de Rotterdamse skyline in Kung Fu Leeuw (14.30 uur). In het kader van dodenherdenking draait op woensdag 3 mei de aangrijpende Bosnische speelfilm Quo Vadis, Aida?, over de val van Srebrenica in 1995 (aanvang 19.30 uur, met een inleiding door Henk Fonteijn).

Mon Crime 

Deze film is een combinatie van een stuiterende komedie en een melodrama met een serieuze ondertoon. Het verhaal speelt zich af tegen het stijlvolle decor van Parijs in de jaren ’30. Als de jonge actrice Madeleine wordt beschuldigd van moord op een beroemde filmproducent, lijkt haar carrière al voorbij nog voordat deze echt begonnen is. Met de hulp van haar vriendin en huisgenote Pauline, die advocaat is, kan ze bewijzen dat ze uit zelfverdediging handelde. 

Wat het begin van een nieuw en zeer succesvol hoofdstuk in haar leven lijkt, wordt vervolgens echter toch weer iets heel anders. Met een glansrol voor het ’in de hoogste versnelling door de film stormende personage’ van Isabelle Huppert als een gedoofde ster uit het tijdperk van de stille film.

Kung Fu Leeuw

De spannende Nederlandse jeugdfilm Kung Fu Leeuw vertelt het verhaal van de 14-jarige Rotterdamse Jimmy, fanatiek, sterk en een van de beste Kung Fu leerlingen van zijn school. Als de selectie van het nieuwe leeuwendans-team wordt samengesteld, ziet Jimmy zijn droom om in de leeuwenkop te dansen uiteenvallen. Zijn sifu (leermeester) kiest nieuwkomer Li Jié – met zijn indrukwekkende martial arts sprongen – en zet Jimmy achteraan. 

Jimmy is vastberaden om zijn plek te heroveren. Alleen, om dat te kunnen, moet hij eerst zijn jaloezie overwinnen. Kung Fu Leeuw wordt opgedragen aan alle sifu’s, sensei’s, en trainers die aan onze kinderen leren wat toewijding is.

Quo Vadis, Aida?

Het thema van de Dodenherdenking dit jaar is ‘Leven met oorlog’. Voor de filmvoorstelling van LingeFilm Quo Vadis, Aida? op woensdag 3 mei, daags voor de herdenking, is dit aangepast in: ‘Lang leven met oorlog’! De meermalen bekroonde film Quo Vadis, Aida? over de val van Srebrenica biedt een aangrijpende en meeslepende reconstructie van de inname van de Bosnische stad Srebrenica op 11 juli 1995 en de daaropvolgende deportatie en genocide van meer dan 8.000 moslimjongens en -mannen door Bosnisch-Servische troepen. 

Centraal staat tolk Aida die werkt voor de Nederlandse militairen (Dutchbat). Zij is er aanvankelijk zeker van dat de VN de vluchtelingen en haar eigen gezin zal beschermen, maar als de chaos steeds groter wordt, probeert ze uit alle macht zelf haar man en zonen te redden. De film wordt ingeleid door Henk Fonteijn uit Tricht, voormalig geestelijk verzorger bij de Koninklijke Landmacht. 

Een aantal veteranen is speciaal voor deze voorstelling uitgenodigd. Na de film is er een mogelijkheid tot een nagesprek met de veteranen en de organisatoren van deze avond.

Info en kaartverkoop

Te zien bij LingeFilm, gevestigd in De Pluk aan de Rijksstraatweg 64 in Geldermalsen. Aanvang vrijdag- en zaterdagavond 20.30 uur en woensdag 19.30 uur. Entree normaal € 9,00 / LingeFilm FanPas € 6,50 . KIDS-FILM woensdag 14.30 uur entree normaal € 7,50 en met FanPas € 5. E-tickets via www.lingefilm.nl.