• River Folk Sideshow.
• River Folk Sideshow. Foto: Inge Hondebrink

River Folk Sideshow in het Stroomhuis

neerijnen • Het is tevens de première van hun liedje ‘Nummer 74’ over een lieflijk oud Betuws huis dat voor de dijkversterking moest wijken. Ze spelen het mèt beeld. 

Act die overal kan opduiken 

De coronatijd bracht veel naars, maar voor de drie muzikanten van de River Folk Sideshow betekende het ook een mooi begin; ze kwamen elke week samen en in de zomer van 2021 speelden ze voor het eerst voor publiek in een lokale boomgaard. Met een verrassend repertoire van liedjes en verhalen. Ze noemen zich een sideshow; ze zijn, zoals bij kermis of circus, díe act die overal kan opduiken. Sinds hun eerste optreden speelden ze in zaaltjes, maar ook in een schuur, een atelier, de uiterwaarden, het bos en in de tuin van een rijtjeshuis. 

Over de Waal

De muzikanten komen uit Varik en Heesselt maar zijn zeker ook internationaal georiënteerd. Violist/zanger Louis de Jel heeft Schotse voorouders, gitarist/bassist Pieter Engels speelde oa in een Ierse band en zangeres/verteller Jacqueline Maris is al vele jaren samen met een Ier. Ze brengen ballades, country en Americana maar zingen ook over de Waal. 

'Nummer 74' 

Muziek kent geen grenzen en tijdens een optreden van de River Folk Sideshow volgt het publiek liedjes en tunes die van Ierland en Schotland naar Amerika en Nova Scotia reisden. En weer terug. Om bij de Waal, de dijk en ‘Nummer 74’ te eindigen. Een muzikale reis in één middag, met ook nog waargebeurde verhalen: het belooft een bijzonder optreden te worden. 

Informatie en reserveren 

Stroomhuis Neerijnen is een cultureel centrum in het gelijknamige kasteeldorp. Onder de verantwoordelijkheid van het bestuur  maken diverse werkgroepen een uitgebreid programma volgens de volgende programmalijnen: Beeldende Kunst, Film, Muziek, Natuur en erfgoed performatieve kunst.
Reserveringen via www.stroomhuisneerijnen.nl/ - op de site ook een presentatievideo van de RIver Folk Sideshow.