• Gonzend Rivierenland.
• Gonzend Rivierenland. Foto: Anne Marie van Dam

Rondreizend Bloemrijken Spreekuur

regio • Speciaal voor inwoners die bezig zijn met een “Bloemrijk” initiatief, of er eentje willen starten, is er vanaf nu het Rondreizend Bloemrijken Spreekuur.

In het deelproject “Bloemrijken” werkt De Fruitmotor samen met inwoners van Regio Rivierenland aan het realiseren van meer bloemrijke plekken voor wilde bijen en andere insecten (in de openbare ruimte), naar het inspirerende en praktische voorbeeld van Bloemrijk Enspijk. We faciliteren het delen van kennis en ervaring en bieden andere hulp bij het zelf aan de slag gaan voor meer biodiversiteit in de regio.

Ongeveer één keer per maand vind je het spreekuur in een vestiging van Bibliotheek Rivierenland: Woensdag 26 april, 14.30-16.30 u: Culemborg, Woensdag 31 mei, 14.30-16.30 u: Geldermalsen, Woensdag 21 juni, 14.30-16.30 u: Kerkdriel, Woensdag 12 juli, 14.30-16.30 u: Beneden-Leeuwen.

Adviseur Ada Wille (landschapsarchitect, eigenaar van de Honddijker Theetuin en ambassadeur voor biodiversiteit) is op deze data aanwezig, evenals Adrieke van Herk (projectleider Bloemrijken). "Je bent welkom met al je vragen. Op welke plek doe je wat? Ideeën voor beplanting? Welke voorbewerking van de grond is nodig? Hoe krijg je mensen mee? Welke mogelijkheden voor financiering zijn er? Wanneer en hoe maaien we dat bloemrijke graslandje? Bovendien ontmoet je wellicht ook andere geïnteresseerden", zeggen ze.

Meer informatie vind je op www.gonzend.nl. Kijk bij agenda en projecten > Bloemrijken.