Dijkversterking in uitvoering

regio • De komende jaren versterkt Waterschap Rivierenland de dijk tussen Tiel en Waardenburg. Vanaf deze maand start onder andere het grondwerk voor het versterken van de dijk en het aanbrengen van damwanden.

Het gaat om 20 kilometer dijk. De werkzaamheden vinden plaats in verschillende uitvoeringsvakken tegelijk en starten aan de oost- en westkant van het projectgebied (bij Tiel en bij Waardenburg). De verwachting is dat de werkzaamheden aan de dijk eind 2026 klaar zijn. Bouwcombinatie Mekante Diek - bestaande uit Ploegam, Van Oord en Dura Vermeer - voert deze dijkversterking uit. "We begrijpen dat de werkzaamheden ingrijpend zijn en voor hinder kunnen zorgen. We doen ons best om aanwonenden en gebruikers van de dijk zo goed mogelijk te informeren", meldt de bouwcombinatie. In het digitale bezoekerscentrum www.dijkversterkingtielwaardenburg.nl is de meest actuele informatie te vinden. Rechtstreeks informatie ontvangen over de werkzaamheden kan via de BouwApp of door te bellen met 06 21 59 09 37 (op werkdagen tussen 8.00 en 16.00 uur bereikbaar).
Dijkversterking Tiel-Waardenburg maakt onderdeel uit van het Hoogwaterbeschermingsprogramma. Het Rijk en de waterschappen werken samen. 400 kilometer dijk in het Rivierengebied maakt hiervan deel uit.