Enquête Duurzame Warmte Enspijk

enspijk • In verband met de ontwikkeling van een warmtenetwerk richt De Coöperatie Duurzame Warmte Enspijk (DWE) zich de komende twee jaar op het verduurzamen van de huizen in Enspijk. 

"Dit is nodig om een goed functionerend warmtenetwerk te kunnen realiseren. Daarnaast is het ook in het belang van de bewoners om hun huis zo goed mogelijk te isoleren, omdat het bijdraagt aan minder energie verbruik en lagere energiekosten", aldus DWE. Om een goed beeld te kunnen vormen over de huidige stand van zaken houdt DWE een enquête onder de inwoners. Met deze enquête proberen zij meer inzicht te krijgen in o.a. het totale huidige gasverbruik in Enspijk en de energiebesparende maatregelen die inwoners zelf al hebben genomen. Ook de mening van inwoners over de noodzaak voor omschakeling op een alternatief voor aardgas speelt in de enquête een rol. De uitnodiging om deel te nemen aan de enquête is recent huis aan huis verspreid door de leden van de werkgroep. Op de DWE website staat ook een link voor toegang tot de enquête: https://dwenspijk.nl/nieuws/

Uit de eerste resultaten van de enquête komt naar voren dat een aantal inwoners inmiddels zelf al maatregelen hebben genomen om hun woningen verduurzamen.
In mei organiseert DWE een inloopavond voor inwoners met als thema ‘Verduurzamende maatregelen voor uw huis'.