Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Molendag Tielerwaard tijdens meivakantie

regio • Tijdens de meivakantie op zaterdag 29 april organiseren de molenaars een leuk en leerzaam uitjevoor jong en oud. Een speciale molendag, waarbij alle molens in de Tielerwaard de deuren openenvoor het publiek. De molenaars laten bezoekers graag de molen zien en vertellen hoe het water kan worden verplaatst of het koren kan worden gemalen. 

Bij voldoende wind, laten de molenaars de molen draaien. De poldermolen van Waardenburg, is pas gerestaureerd, waardoor ook deze molen weer kan draaien. Bij de molen in Buren, kan je helemaal tot in de nok klimmen. Deze molen wordt de komende periode gerestaureerd en is hierdoor niet draaiend te bewonderen. Bovendien is in Buren recentelijk een grote educatiezolder geopend, speciaal voor de jongere bezoekers. In Lienden wordt een prachtige nieuwe molen gebouwd, met een duurzame en maatschappelijke functie. 

De molens zijn open tussen 10 uur en 17 uur. Onderstaande alle deelnemende molens:
Korenmolens: Zorgmolen de Hoop Lienden, De Bouwing Geldermalsen, Op Hoop van Beter Ingen, De Korenbloem Zoelen, De Hoop Culemborg, Molen de Prins van Oranje Buren, De Vlinder Deil, De Zwaan Lienden, De Blauwe Reiger Haaften, De Vrijheid Beesd, Het Zeskantje Waardenburg, De Hoop, Zuilichem. Poldermolens:De Marsch Lienden, Poldermolen Wadenoijen Ophemert, Poldermolen Geldermalsen,  Poldermolen Waardenburg, Voorste of Hooglandsche Molen Hellouw Achterste of Laaglandsche Hellouw, Poldermolen Zuilichem.