• Kappers Annie en Will Bos en rechts Bob van Doesburg van B&B Hairdesign.
• Kappers Annie en Will Bos en rechts Bob van Doesburg van B&B Hairdesign. Foto: J. Wijngaard

Nieuwe fase voor B&B Hairdesign

geldermalsen • Na bijna veertig jaar dragen zij B&B Haridesign over aan Bob van Doesburg. Ze kijken uit naar hun vrije tijd en zijn vol vertrouwen over de opvolging.

Los van elkaar waren ze er altijd van overtuigd ooit een eigen kapperszaak te beginnen. Om hun toenmalige werkgever niet in de weg te zitten kozen ze voor het vrijgekomen pand van Verspuy, de toenmalige modezaak op de kenmerkende hoek, uitkijkend over de markt in Geldermalsen. Op 10 oktober 1985 opende B&B Hairdesign haar deuren.

“We wilden direct onderscheidend zijn, we zijn ‘vakfanaten’ en dit lieten we vanaf het begin direct zien.” Beiden werkten ze tien jaar in het kappersvak voordat ze ondernemer werden. In de tussentijd werd in binnen- en buitenland continu kennis opgedaan om vernieuwend te kunnen werken. “Er kwamen wat vaste klanten met ons mee vanuit Tiel en Culemborg, maar we hadden ook snel onze eigen klantenkring opgebouwd, afkomstig uit de hele regio. Wat we deden kwam uit ons hart en dat werd door mensen gevoeld.” Het concept blijven verversen betekende dat er veel beurzen en shows werden bezocht, de laatste trends werden mee teruggebracht naar Geldermalsen. “En dat concept bleek succesvol, een beleving waarvoor klanten kwamen.” Vooruitstrevend als ze zijn mochten ze ook het haar doen van modellen bij missverkiezingen en modeshows. “Alleen hield dat ook opeens op, er werd meer gekeken naar de kapsels van de modellen dan naar de kleding.”

Binnen sommige gezinnen werd de kapper in Geldermalsen een uitje en gecombineerd met het lokale winkelaanbod. “Precies zoals we voor ogen hadden. Bij ons kregen ze een vooruitstrevende coupe, waarna ze nog verswinkels en modezaken in Geldermalsen bezochten.” Sommige klanten waarvan ze de komende weken afscheid nemen lieten zich bijna veertig jaar knippen door Annie of Will. Door jonge kappers een kans te geven of juist aan zich te binden hebben ze ook jarenlang kunnen rekenen op een goed team, vertellen ze. "Jullie kunnen niet zonder ons maar wij ook zeker niet zonder jullie”, hielden ze hun medewerkers altijd voor. Het grootste compliment is dat Bob zijn ambities voort kan zetten in de zaak waar hij al vele jaren werkt. “We zijn ervan overtuigd dat hij er iets moois van gaat maken, daarom kunnen we het met een gerust hart loslaten.”

Het afscheid valt ze zwaarder dan het lijkt. "Het is geen verrassing dat we dit doen, we hebben er de laatste vijf jaar zorgvuldig aan gewerkt. De overdracht van de zaak is geleidelijk gegaan met veel aandacht voor het huidige team.” Het kappersechtpaar geeft toe dat het nog steeds blijft kriebelen, ze zijn ondernemer in hart en nieren. Een plotsklaps afscheid past daar niet bij, maar het is de vrijheid waar ze naar uitkijken. "We gaan nu eerst echt een jaar even niets doen, daarna zien we het wel. We zullen altijd naar mensen (onze inspiratiebron) blijven kijken, vooral naar hun haar. Het is toch onze passie en kapper zullen we altijd een beetje blijven.”

Jeroen Wijngaard