• SVS'65 - Asperen (4-2).
• SVS'65 - Asperen (4-2). Foto: Jeroen de Bruin

SVS’65 wint dankzij ijzersterke tweede helft van Asperen

spijk • SVS’65 deed goede zaken door met 4-2 te winnen van Asperen. In de rust was het nog 1-2 voor de gasten. Maar in de tweede helft stelde de thuisclub orde op zaken.

De man van de wedstrijd bij SVS’65 was Fitim Meha. Hij scoorde twee keer en gaf een assist. Meha was euforisch over de teamprestatie. Toch was hij ontevreden over de eerste helft. “Voor rust waren we twee klassen minder. In de tweede helft hebben we dit mede door de wissels rechtgezet. Met Hicham el Amghar achterin hadden we meer kopkracht en met Bennie Boeyink kregen we veel meer voetballend vermogen op het middenveld. Hierdoor kregen we meer rust in ons spel en dat gaf ons meer vertrouwen en dan kunnen we van iedereen winnen.”

In de vijfde minuut kwam Asperen op voorsprong toen een poeier van Ruben Boet via de lat in het doel belandde. Drie minuten later was het weer 1-1. Fitim Meha werd in het strafschopgebied onderuitgehaald. Tegen alle voetbalwetten in, benutte Meha zelf de penalty. Asperen kreeg nog enkele kansjes. Zo kopte Tariq Ibrahim een voorzet in de handen van de Spijkse keeper. Na een half uur kwamen de gasten op voorsprong. Een voorzet vanaf links werd in de kluts door spits Gerard Breider in het doel getikt. Hierna was Ibrahim nog een aantal keer dichtbij een doelpunt, maar Kaarsemaker was steeds een sta-in-de-weg.

In de tweede helft tapte SVS’65 uit een ander vaatje. Op het middenveld heerste Robin IJselstijn met invaller Benny Boeyink. In eerste instantie leverde dat geen grote kansen op. Meha was in de 56e minuut dichtbij een doelpunt toen zijn schot perfect uit de kruising werd geknald door keeper Dennis Rooijakkers. Uit de corner maakte een verdediger van Asperen hands. De gegeven strafschop was een cadeautje voor Meha. Hij schoot hem onberispelijk in de linkerbovenhoek. Hierna regende het kansen op het doel van Asperen. Uiteindelijk was het Cane van den Berg die de trekker overhaalde. Asperen kreeg nog een paar kansen op de gelijkmaker, maar keeper Kaarsemaker was telkens paraat. Mika van Houwenlingen, zette de eindstand van de wedstrijd op 4-2. Hij schoot een voorzet van Meha in de touwen.

Trainer Jeffrey Kleijn was teleurgesteld, maar vond het een boeiende wedstrijd. "We kregen in de eerste helft grote kansen. In de tweede helft kregen we een knauw toen we die tweede penalty tegen kregen. De eerste helft was goed en biedt perspectief voor de komende wedstrijden. Maar uiteindelijk is het resultaat belabberd.”