Haaften wint verrassend van titelfavoriet DESK

kaatsheuvel • Haaften won niet eens geflatteerd met 2-4 van DESK. Trainer Eelke Oomkes had vanaf het begin al vertrouwen in een goed resultaat. “Na een kwartier zagen we dat we punten gingen pakken.”

In de eerste helft had Haaften enkele grote kansen. Uiteindelijk scoorde Kevin van de Velde op slag van rust 0-1. In de derde minuut na rust deed DESK iets terug en maakte de gelijkmaker. Maar Thijmen Gerringa schoot hierna twee keer raak. De treffer vier minuten voor tijd gaf de thuisclub hoop. In de laatste minuut maakte Jordy Perdon aan alle hoop een eind en bepaalde de eindstand op 2-4.

Nipt verlies voor WNC

barendrecht • WNC verloor nipt van de nummer drie van de ranglijst, Smitshoek. Door dit verlies staat WNC op een tiende plek met dertig punten. De nummer dertien en veertien van de vierde divisie spelen nacompetitie. SC Feyenoord staat nu dertiende met 25 punten.

De eerste grote kans was voor Smitshoek, maar keeper Jamiel Kools redde goed. Daarna kwam WNC beter in de wedstrijd en had Gideon Emanuels de 0-1 op de schoen. Vanaf vijf meter voor de doellijn schoot hij mis.

In de tweede helft kreeg WNC een onterechte penalty tegen. Een speler van Smitshoek viel net buiten het strafschopgebied over het been van Jesse Dibets. De scheidsrechter was onverbiddelijk en legde de bal op de stip en Smitshoek scoorde. Hierna kreeg WNC nog enkele grote kansen. Een voorzet van Nehemia Sanaky werd netjes teruggelegd door Emanuels, maar de inzet van Mirel Ibrahimovic ging net naast. Kay van de Boogaard schoot vlak voor tijd langs de verkeerde kant van de paal.

Herovina verliest de topper tegen Peursum

giessenburg • Herovina heeft het laten liggen tegen Peursum. Bij winst had Herovina afstand kunnen nemen van de nummer vier, Peursum, en mee kunnen doen om de titel.

Herovina startte goed en kwam via een doelpunt van Wilfred van Maaren op een 0-1 voorsprong, maar hierna was het open huis in de verdediging van Herovina en voor rust scoorde Peursum drie keer. Begin tweede helft deed Jesse van Vliet namens de gasten iets terug en scoorde de aansluitingstreffer. Hierna liep Peursum echter uit naar 5-2.

Volgens trainer Marcel de Groot was het spel niet goed genoeg om te winnen. “De wind speelde een belangrijke rol in de wedstrijd. Daarnaast werd een doelpunt van ons bij de stand 2-1 afgekeurd vanwege buitenspel. Bij ons waren daar twijfels over, maar het was van onze kant tam. De energie die we de vorige keer tegen Groot-Ammers tentoonstelden, was er vandaag niet.”