• Menno Beusekamp (Trainer SVS'65).
• Menno Beusekamp (Trainer SVS'65). Foto: Jeroen de Bruin

SVS'65 hoopt op een top-6 notering

spijk • Het bruist bij SVS’65. Onder leiding van de enthousiaste trainer Menno Beusekamp wordt er verzorgd gevoetbald. Voor het volgende seizoen zijn er al meerdere spelers gecontracteerd. Daarnaast zit de kantine bomvol na de trainingen en na de wedstrijden.

Volgens trainer Beusekamp is dat laatste niet het belangrijkste, maar is het toch een leuke bijkomstigheid. ”De focus ligt op het voetbal, maar na een training en een wedstrijd verwacht ik iedereen in de kantine. Het teambelang is belangrijk en vanwege het plezier zitten we op het voetbal. Daar staat SVS’65 om bekend. We zijn allemaal liefhebbers van het voetbal en van de derde helft.” Dat was ook een van de redenen dat SVS’65 afgelopen winterstop op trainingskamp ging in Marrakesh. Beusekamp: “Het was een geweldige ervaring en het verstrekte het teamgevoel.”

Dit seizoen vertoeft SVS’65 in de subtop van de vierde klasse E. Tegen de top komen ze nu net tekort. Dat komt volgens de jonge trainer vooral door de gemiddelde leeftijd van de selectie. "We hebben enkele oudere spelers en die hebben vaak last van fysieke ongemakken. Je kunt van hen niet verwachten dat ze volledige wedstrijden achterelkaar spelen. We hebben een brede selectie. Maar de topwedstrijden worden beslist op details en daar maken bij ons de oudere spelers het verschil", aldus Beusekamp.
Heel de selectie met de oude rotten zoals Willem Looijen, Marvin Westerduin en Johnny Wijnbelt, heeft al aangegeven dat ze volgend seizoen weer beschikbaar zijn. Toch weet Beusekamp dat de ouderen niet constant kunnen gaan spelen. “Maar het is goed hen erbij te hebben met hun ervaring. Voor het volgend seizoen is het belangrijk om de balans tussen jong en oud goed te houden. Daarom hebben we twee jonge spelers aangetrokken.”

Beusekamp heeft het over Cas Gieltjes en Nick de Jong. Zij komen de selectie volgend jaar versterken. Gieltjes komt van Schelluinen en De Jong keert terug van de J017 van Stedoco. Van beide spelers heeft Beusekamp hoge verwachtingen. “Gieltjes ken ik nog uit mijn tijd bij Schelluinen, daar is hij aanvoerder van de JO19. Hij is een dynamische verdedigende middenvelder. De Jong zou de missing link aan de linkerkant kunnen zijn. We hadden nog geen echte linkspoot daar. Hij traint op de donderdag al met ons mee. We hopen dat hij zich verder ontwikkeld om uiteindelijk een vaste plek in de basis te veroveren.”
Daarnaast trekt spits Christiaan Perrier volgend seizoen het SVS’65 shirt aan. De 35-jarige aanvaller komt van SVW en speelde o.a. bij NAC, Unitas, en Kozakken Boys. De Gorcumer gaat in zijn nadagen met zijn vrienden lekker in de buurt voetballen. Beusekamp heeft nog meer spelers op het oog en wil dat het volgende seizoen elke positie dubbel is bezet.

Dit is het eerste seizoen als hoofdtrainer voor de 32-jarige Beusekamp. Dat bevalt hem uitstekend. "Ik ben in Spijk gekomen om wat neer te zetten. Ik vind het veldspel heel belangrijk. Onze speelwijze is pressie zetten en onze wil opleggen aan de tegenstander. Dat lukt ons aardig. Ook tegen de topploegen gaven we goed partij. De enige ploeg tegen wie we zijn weggespeeld is Unitas. Maar Unitas is een klasse apart met hun veldspel en positiewisselingen. Ik verwacht dat ze kampioen worden.”
Een tegenvaller vindt Beusekamp het niveau en de speelwijze van de tegenstanders. "Het is toch de kelderklasse. Veel clubs hanteren de lange bal en hebben geen intentie om te winnen. We speelden laatst tegen GVV. Die gasten parkeerden de bus en kwamen niet over de middenlijn. Maar daar moet je dan ook weer iets op verzinnen."
Beusekamp is tevreden over de ontwikkeling van zijn ploeg. "Je ziet dat we dit seizoen steeds beter zijn gaan voetballen. Het zou mooi zijn als we ons belonen door in de top zes te eindigen. "Dat lijkt te gaan lukken. Afgelopen zaterdag won SVS'65 in een zinderde wedstrijd met 4-2 van concurrent Asperen. Door dit resultaat stijgt SVS'65 naar de zesde plaats. De dorpsclub heeft, dankzij een relatief eenvoudig programma, zelfs zicht op positie vier. Deze positie geeft mogelijk recht op het spelen van de nacompetitie.