• Rhelico - Beesd (2-2).
• Rhelico - Beesd (2-2). Foto: Jeroen de Bruin

Gelijkspel in laatste derby

rumpt • Op het volgepakte sportpark Boutenstein eindigde de Lingederby in 2-2. Bij Beesd scoorde Nick van der Burg twee keer. Glenn van Gelderen was de grote man bij Rhelico. Nadat hij in de eerste helft de gelijkmaker maakte, schoot hij in de laatste minuut van de wedstrijd een vrije trap binnen.

Dit was echt de allerlaatste keer dat Rhelico en Beesd tegen elkaar speelden; de fusie is rond. Na de wedstrijd werd de naam en werden de kleuren onder grote belangstelling onthuld. De naam wordt BRC en de kleuren worden verrassend grijs en goud.

De voorbereidingen zijn in volle gang. Zo is het plan om een nieuwe accommodatie te bouwen op het sportpark in Beesd en wordt het kunstgrasveld van Rhelico verplaatst naar Beesd. Een JO23 team heeft al samen geoefend en de selecties van beide verenigingen gaan de komende weken samen trainen.

Maar eerst werd er op het scherpst van de snede tegen elkaar gevoetbald. Rhelico begon voortvarend en dat leidde tot enkele kansjes. Toch kwam Beesd op een 0-1 voorsprong. Na een kwartier scoorde Nick van der Burg uit een vrije trap. Weer een kwartier later was het 1-1. Na goed doorzetten van Niels Lobrecht schoof Glenn van Gelderen de gelijkmaker binnen.

Rhelico leek tien minuten voor rust op voorsprong te komen. Na een mooie steekpass van Van Gelderen werd een voorzet van Ferry van Asch op de lat geschoten door Nathan van Os. Aan de andere kant was het wel raak. Uit een snelle uitbraak maakte Van der Burg een onberispelijke voorzet van Kevin Sprong mooi af.

Rhelico kwam goed uit de kleedkamer en kreeg meteen in de eerste minuut van de tweede helft een grote kans. Een voorzet van Van Asch werd door Niels Lobrecht op de lat geschoten. Maar in de tweede helft zakte het spelpeil naar kelderklasse niveau.

Rhelico kwam niet verder dan een aantal vrije trappen van Van Gelderen die door keeper Jelle van Soelen werden gepareerd.
Na een hectische slotfase waar Beesd speler Nick van Gameren alleen voor de keeper faalde, werd dan toch de verdiende gelijkmaker gescoord. Nu was keeper Van Soelen kansloos op een vrije trap van Van Gelderen.