• Blazersbende Herwijnen.
• Blazersbende Herwijnen. Foto: Aangeleverd

Blazersbende Herwijnen

herwijnen • Kip, kip, kuiken, kip. Kip, kuiken, hááááán!” Nee, geen verlaat paasproject op CBS Herwijnen, het is de Blazersbende die aan het oefenen is. Donderdag 13 april kan iedereen het resultaat komen beluisteren in dorpshuis De Poort.

Het project Blazersbende wordt al vele jaren in Herwijnen georganiseerd door de basisscholen in samenwerking met muziekvereniging Wilhelmina. De kinderen krijgen in groep 6 uitleg over muzikale begrippen zoals ritme (‘kip' is één keer kort, ‘kuiken' twee keer kort en ‘haan' is lang). En ze gaan vooral veel praktisch aan de slag met een instrument naar keuze, dat ze een aantal weken mee naar huis krijgen. Het is elk jaar weer verbazingwekkend hoe veel de klas in zo'n korte tijd leert. Samen met de fanfare zijn ze in staat een compleet concert neer te zetten.
Dat gaat gebeuren op donderdag 13 april om 19:30 uur in dorpshuis De Poort in Herwijnen. Het optreden begint om 19:30 uur. De toegang is gratis, er wordt een leuke verloting gehouden om de onkosten te dekken.